Haberler

Uludağ'daki Göllere Koruma

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'ın zirvesindeki göllerin temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'ın zirvesindeki göllerin temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Bursa'nın en önemli su kaynaklarını da barındıran Uludağ'ın göller bölgesine motorlu taşıtların girişine kısıtlama getirilmesi planlanıyor.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Talat Müftüoğlu ile birlikte bölgeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, göllerin çevresinin ve iç kısımlarının temizliği konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gerekli desteği vereceklerini ancak bölgenin kirlenmemesi için gerekli önlemlerin de alınması gerektiğini bildirdi.

Kilimli Göl ve Kara Göl'de incelemelerde bulunan Başkan Altepe, Uludağ'ın, 100'den fazla manastırı, endemik bitkileri ve ekolojik sistemiyle Bursa için çok özel bir değer olduğunu ifade etti. Bursa'nın turizm kenti olması için çalıştıklarını ve bu kapsamda Uludağ'da da yapılması gereken çok şey olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Öncelikle temiz tutmalıyız, korumalıyız, yaz spor aktivitelerine açmalıyız. Uludağ'ı dünyaya sunmalıyız" dedi.

Uludağ'da yetkinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde olduğunu hatırlatan Altepe, Bursa su kaynaklarını barındıran bu bölgenin temizliği ve koruması konusunda her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bursalılara bu güzellikleri göstermek istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bu güzellikleri herkesin görmesi için temizlik ve arama kurtarma ekiplerimizle bölgeye geldik. Gerek göl içinde gerekse çevresinde temizlik yapacağız. Bilindiği gibi burada yetki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nündür. Biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Başkan Altepe, bölgedeki kirlenmenin özel araçlarla göl kenarına kadar çıkılmasından kaynaklandığının hatırlatılması üzerine ise "Buraya gelenlerin öncelikle doğaya karşı saygılı olması gerek. Elbette buraya yürüyerek gelinmesi de önemli bir unsur. Ben bu gölleri bugüne kadar en az 10 kez ziyaret ettim, her seferinde Oteller Bölgesi'nden veya Sarıalan'dan yürüyerek ulaştım. Bu güzelliği tatmak isteyenlerin yürüyerek ulaşması gerek. Özellikle de belli bir mesafeden sonra mutlaka yürünmeli" dedi.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Talat Müftüoğlu ise Türkiye'nin kalıcı karı olan ender bölgelerinden biri durumundaki Uludağ'ın özenle korunması gerektiğini kaydetti. Müftüoğlu, "Türkiye'deki 104 endemik türden 32 tanesi Uludağ'da. Sakallı akbabadan kara kartala ve kelebeklerine kadar özel bir ekolojik sistem. Dünyaya mal olmuş böyle özel bir ortamı korumalıyız. Toplumun tüm kesimlerine görev düşüyor. Bu bölgeyi koruma bilincini yaymalıyız. Buraya motorlu taşıt çıkmamalı. Ulaşımı engelleyecek tedbirleri alacağız" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title