Haberler

Ulaşımda Yeni Ufuklar Hedefliyoruz

Başkan Karaosmanoğlu, kent genelinde hizmet veren yolcu taşıma kooperatiflerinin başkanlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent genelinde hizmet veren yolcu taşıma kooperatiflerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Sekapark Otel'de düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ''Taşımacı esnafımızdan çağın şartlarına uygun, konforlu ve güvenli bir hizmet vermelerini, vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde sağlamalarını bekliyoruz. Ulaşımda yeni ufukları hedefliyoruz'' dedi.

TOPLU TAŞIMADA AKSİYON PLANI

Başkan Karaosmanoğlu'nun kent genelinde hizmet veren yaklaşık 60 yolcu taşıma kooperatifinin başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Ulaşım Daire Başkanı Abdulmuttalip Demirel de hazır bulundu. Kooperatif başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda ilk olarak Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın, ''Toplu Taşımada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aksiyon Planı'' başlıklı bir sunum yaptı.

HEDEF KONFORLU VE GÜVENLİ ULAŞIM

Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın, sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda Büyükşehir'in kent içi ulaşıma olan yaklaşımını ifade etti. Her zaman kent esnafının kazanmasından yana olduklarını söyleyen Büyükakın, en önemli önceliklerinin ise vatandaş memnuniyeti olduğuna değindi. Büyükakın, UKOME tarafından alınan kararla oluşturulan KOTUS(Kocaeli Toplu Ulaşım Sistemi) hakkında da bilgi verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın, alınan KOTUS kararlarına uygun düzenlemelerin yapılması ve Kent Kart'a geçişte sürecin hızlandırılmasının önemine de değindi. Kooperatiflerin farklı KOTUS bölgelerinde tek çatı altında toplanmaları ve havuz sistemine geçmelerinin sağlayacağı faydaları anlatan Büyükakın, Kocaeli'nde Büyükşehir Belediyesi adına ulaşım hizmetini veren kooperatiflerden, çağın gereklerine uygun konforlu ve güvenli ulaşımı sağlamalarını beklediklerini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN DA HALK OTOBÜSÜNE BİNİYOR

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda kooperatif başkanlarına seslenen Başkan Karaosmanoğlu da, Kocaeli'nde ulaşım sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu, bu hizmetleri kendileri adına kooperatiflerin gerçekleştirdiğini hatırlattı. Ulaşımda 7 yıl öncesine oranla çok iyi bir noktada bulunduklarını, ancak hala giderilmesi gereken ihtiyaçların bulunduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ''Belli günlerde ben de belediyeye halk otobüsleriyle gidip geliyorum. Halkımız bizi her gördüğünde ulaşımla ilgili isteklerini aktarıyor. Vatandaşımızın güvenli, rahat ve konforlu bir şekilde taşınması bizim en önemli görevimizdir'' açıklamasını yaptı.

ULAŞIMDA TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALIYIZ

Büyükşehir olarak taşımacı esnafına büyük bir iyi niyetle yaklaştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, ''Değişen dünyayla birlikte ulaşım sistemleri de değişiyor ve gelişiyor. Biz de ulaşım alanındaki bu değişim ve gelişime ayak uydurmalıyız. Yaptığımız yeni yollar, kavşaklar ve tünellerle ulaşımı rahatlatıyoruz. Taşımacı esnafımızın her zaman yanındayız. Hem esnafımızın, hem de vatandaşımızın memnun kalacağı bir sistemi hep birlikte ve en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Biz esnafımıza değer veriyoruz. Ulaşımda yeni ufukları esnafımızla birlikte açacağız. Kocaeli, birçok alanda Türkiye'ye örnek oldu. Bu kentin ulaşımı da, Türkiye'ye örnek olmalı'' şeklinde konuştu.

KOOPERATİF BAŞKANLARINDAN TEŞEKKÜR

Toplantının sonunda söz alan taşımacı kooperatiflerinin başkanları da, Başkan Karaosmanoğlu'nun sözlerine yürekten katıldıklarını dile getirdi. Büyükşehir'in yaptığı yeni yollar, kavşaklar ve tünellerle ulaşımdaki birçok sıkıntının aşıldığına dikkat çeken kooperatif başkanları, ''Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Türkiye'de ender rastlanacak bir belediyecilik sistemi var. Taşımacı esnafı olarak Büyükşehir Belediyesi, her zaman bizim yanımızda. Bizim için de Kocaeli halkının memnuniyeti ön planda geliyor. Kent Kart uygulaması gerçekten çok faydalı oldu. Başkanımız Karaosmanoğlu ve çalışma arkadaşlarına böyle bir toplantı düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizle ortak hareket etme noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız'' ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title