Haberler

Ukraynalılar, Rusya'nın esirleri serbest bırakması için gösteri düzenledi (2)

Güncelleme:

Ukraynalılar, başkent Kiev'de düzenledikleri gösteride, Rusya'ya karşı devam eden savaşta esir düşen askerlerin serbest bırakılmasını istedi.

Ukraynalılar, başkent Kiev'de düzenledikleri gösteride, Rusya'ya karşı devam eden savaşta esir düşen askerlerin serbest bırakılmasını istedi.

Kiev'in merkezinde yer alan Sofya Meydanı'nda düzenlenen gösteriye Ukraynalı esirlerin yakınları ve Kiev sakinleri katıldı.

Öğlen saatlerinde toplanan göstericiler tüm esirlerin serbest bırakılmasını talep etti.

Gösteriye Rusya- Ukrayna savaşın başladığı ilk dönemlerde Mariupol'deki Azovstal Metalürji Fabrikası'ndaki çatışmalarda esir düşenlerin yakınları da katıldı.

Gösteriye kız çocuğu ile beraber katılan Svetlana Logosha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yaşındaki oğlunun Azovstal'da esir alındığını belirtti.

Logosha, "Oğlumu 7 aydır onu göremiyorum. Elimizdeki bilgilere göre o yaşıyor." dedi.

Svetlana Logosha'nın kızı 12 yaşındaki Yulia ise "Kardeşimi çok özledim. Onu sabırsızlıkla bekliyorum. Onunla konuşmak, ona çok sarılmak istiyorum. Evine dönmesini bekliyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarız

Azovstal'da Rus güçleri tarafından esir alınan 25 yaşındaki bir Ukraynalı askerin babası ve gösterinin organizatörlerinden Yevgeni Sukharnikov ise bugün düzenledikleri gösteri ile esirlere destek mesajı iletmek istediklerini aktardı.

Sukharnikov, "Burada bir Noel sofrasını kurduk. Ukrayna'da Noel bayramı kutlanacak. Evet, esir oldukları için biz çocuklarımız ve akrabalarımızla beraber bu bayramı kutlayamayız ama bu gösteri ile onların bizim kalbimizde olduklarını göstermek istedik." dedi.

Türkiye'nin arabuluculuğuyla Ukrayna ve Rusya arasında esir takasların aylar önce başladığını hatırlatan Sukharnikov, "Bu zor şartlarda esirlerin evlerine dönmesi için verdiği desteklerinden dolayı Türkiye hükümetine ve şahsen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, esir takas sürecine desteğini sürdürmesine ihtiyaç duyduklarını belirten Sukharnikov, Rusya'nın elinde daha yüzlerce savaş esiri bulunduğunu kaydetti.

Basının yoğun ilgi gösterdiği gösteri yaklaşık bir saat sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Rusya Kiev Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title