Haberler

Ukrayna'nın doğusunda tansiyon yükseldi çatışmalar amatör kamerada

Güncelleme:

Ukrayna'nın doğusunda tansiyon yükseldi Çatışmalar amatör kameradaSonat Kerem, Kiev, (DHA) ' Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde, 2015 yılında binlerce kişinin hayatını kaybettiği yoğun çatışmaların yıl dönümünde tansiyon yeniden yükseldi.

Ukrayna'nın doğusunda tansiyon yükseldi Çatışmalar amatör kamerada

Sonat Kerem, Kiev, (DHA) ' Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde, 2015 yılında binlerce kişinin hayatını kaybettiği yoğun çatışmaların yıl dönümünde tansiyon yeniden yükseldi. Rusya yanlısı milislerle Ukrayna birlikleri arasında çatışmaların şiddetlendiği bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 'ayrılıkçıların provokasyon yaptığını' açıkladı. Çatışma anları amatör kameraya yansıdı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk ilinde bu sabah saatlerinde bazı noktaların topçu ateşi ile vurulduğunu, ardından Rusya yanlısı güçlerin Novotoşkovskoye ve Jelobka kasabaları arasındaki üç cephede saldırıya geçtiklerini bildirdi.

Ukrayna birliklerinin saldırılara karşı koyduğunu ve çatışmaların yaşandığını belirten Homçak, 1 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini, 3 askerin de yaralandığını duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanı, Rusya yanlısı güçlerden ise 4 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bölgedeki stratejik Debaltseve kasabasında 2015 yılında yaşanan çatışmaların sonlanmasının bugün beşinci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Homçak, 'Düşman, Debaltseve'nin kendi zaferi olduğunu göstermeye çalışıyor' dedi.

ZELENSKİ PROVOKASYONA YANIT VERDİK

Yaşananları 'ayrılıkçıların provokasyonu' olarak nitelendiren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 'Güçlü bir ordumuz var. Ordumuz, provokasyonlara şiddetli şekilde yanıt verdi. Bu provokasyon, savaşı sonlandırma ve barışı sağlama yönündeki tutumuzu değiştirmeyecek' dedi.

RUS YANLILARI UKRAYNA ORDUSU BAŞLATTI

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden 'Lugansk Halk Cumhuriyeti'nden yapılan açıklamada ise bu sabah Ukrayna birliklerinin saldırıya geçtiği ve 'halk milislerinin bulunduğu bölgeye girmeye çalıştıkları' iddia edildi.

'Normandiya Dörtlüsü' olarak adlandırılan Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna liderleri, 9 Aralık 2019 tarihinde Paris'te yapılan zirvede, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde tam ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya varmıştı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ukrayna Rusya Kiev DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title