Haberler

"Kırım'da Yeni Trajediye İzin Verilemez"

Güncelleme:

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Halit Çelik, Kırım'da yeni bir trajediye izin verilemeyeceğini söyledi.

İzmir Sivil  Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Halit Çelik, Kırım'da yeni bir trajediye izin verilemeyeceğini söyledi.

Çelik, platform üyesi bir grupla cuma namazı sonrası Konak Camisi önünde açıklama yaptı.

Son günlerde dünyanın içinde bulunduğu kaos ateşinin gittikçe hararetlendiğini, Ortadoğu'da bitmek bilmeyen zulüm ve ambargonun üzerine şimdi de Balkanlar ve Karadeniz'in kuzeyinin karışmasını üzüntü ile izlediklerini belirten Çelik, aylardır süregelen olaylar neticesinde Ukrayna içinde bir iç çatışma ortamının oluşturulduğunu, bu olaylardan Ukrayna'da yaşayan Müslüman- Tatar Kırım halkının da etkilendiğini ifade etti.

Kaos ortamını kaygıyla izleyen Kırım halkının Rusya, AB ve ABD'nin hegemonya savaşı arasında hareket edemez durumda olduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Gelişen olaylar neticesinde yıllarca kendilerine zulmeden Rusya'nın kucağına ne yazık ki itilmektedirler. Yıllarca demir perde içerisinde kimliklerini ve inançlarını muhafaza etmek için işkencelere ve baskılara karşı koymuş Kırım halkı, bu süreçte tekrar eski günlere dönme tehlikesi altındadır. BM, NATO, AB, ABD ve Rusya politikalarını şekillendirirken burada yaşayan Müslüman-Tatar halkın inançlarına, kültürlerine ve insan olmanın gerektirdiği onuruyla yaşama hakkına saygı duymalıdırlar. Kırım'da Tatarlar ve diğer tüm kesimlerin barış içinde birlikte yaşamasının yolu bulunmalı, herhangi bir müdahale ile yeni bir trajediye izin verilmemelidir. Bunun için tüm etkin güçleri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kırım'da yeni bir trajediye izin verilemez." - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Halit Çelik Tatar İzmir Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title