Haberler

Uğur Mumcu Özlemle Anıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 yıl önce uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Türk basını ve demokrasisinin simge ismi gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu düzenlediği özel geceyle andı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 yıl önce uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Türk basını ve demokrasisinin simge ismi gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu düzenlediği özel geceyle andı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılan geceye Başkan Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı gecede konuşan Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: "Bu ülkeyi, kendi çıkarlarına alet edenlerin elinden ancak namuslu insanlar kurtaracaktır. Başka çaremiz yok. 76 milyon Türkiye vatandaşından başka dayanacak yerimiz yok. Biz gönülden konuşur, gönülden sever ve gönülden mücadele ederiz. Bir tek güç var halkın gücü. Halk oylarıyla, duruşuyla, mücadelesiyle bu gidişe dur diyecek. Namuslu insanlar kazanacak. 26 Kasım 2011'de Torbalı'da 'sadece adalet istiyorum' demiştim. Adaletin gelmesi için, var olmamız için, insanlık onuruyla yaşamamız için mutlaka ve mutlaka adalet istiyoruz. Bir ülkeyi, ülkesini seven namuslu insanlar kurtarır. Ne mutlu ki, ülkemizi seven insanlarımız var."

KORKUSUZLUĞUN SİMGESİ

Uğur Mumcu'nun 25 yıl önce yazdıklarıyla bugüne ışık tuttuğunu hatırlatan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise, şöyle konuştu: "Ocak ayı bizim için acıların tazelendiği ama mücadele azmimizin ve kararlılığımızın bilendiği bir ay. 24 Ocak'ta araştırmacı gazetecilikte bizim önderimiz olan korkusuzluğun simgesi Uğur Mumcu'yu katlettiler. Tüm basın şehitlerimizi saygıyla anıyorum."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Katledilen aydınlarımızın yer aldığı, şiirini Muhiyiddin Abdal'ın yazdığı, müziğini Fazıl Say'ın bestelediği, Cem Adrian, Güvenç Dağüstün, Burcu Uyar ve Selva Erdener seslendirdiği, Güvenç Dağüstün tarafından hazırlanan 7 dakikalık klibin gösterildiği gecede, usta sanatçı Selda Bağcan sahne aldı. Türkülerini Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri için seslendiren Bağcan, salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Başkan Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, usta sesin şarkılarına gözyaşlarıyla eşlik etti.

Konser sonunda Başkan Aziz Kocaoğlu'na anma gecesini düzenledikleri ve sonuna kadar izledikleri için teşekkür eden Selda Bağcan, "397 yılla yargılanıyorsunuz. Beni de 500 yılla yargılamışlardı. Ama şimdi hepsi geride kaldı. Bu karanlık günler uzun sürmez, geçer" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkegül Kocaoğlu Aziz Kocaoğlu Uğur Mumcu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title