Haberler

Üç Medeniyetin Rengi İstanbul'da Buluştu

Güncelleme:

İstanbul Pera Palasta düzenlenen Medeniyetler Defilesinde, üç semavi din sentezlenerek podyuma taşındı.

İstanbul Pera Palas'ta düzenlenen Medeniyetler Defilesi'nde üç semavi din sentezlenerek podyuma taşındı. Yıllardır çeşitli kültür ve değerleri bir arada bulunduran İstanbul projenin ilk ev sahipliğini yaptı.

Medyadoktoru Yapım tarafından gerçekleştirilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkmedya medya grubunun sponsorluğunda Pera Palas otelde düzenlenen İstanbul Medeniyetler Defilesi görücüye çıktı.

Sunuculuğunu Sema Öztürk'ün yaptığı defileye Gönül Yazar, Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altınel katıldı.
Modacı Muammer Ketenci tarafından tasarlanan Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Musevilik dinlerine ait kıyafetler, defilede ilgiyle izlendi. Defilede, modeller üç semavi dine özgü semboller, renkler ve çizgiler bulunan kıyafetleri tanıttı.

istanbul'a lale sembolü

Medyadoktoru yapım firması yöneticisi Savaş Uğurlu, yaptığı konuşmada, defileyi diğer illerin yanı sıra yurt dışında da sergileyeceklerini belirtti. Düzenledikleri defilelerde üç semavi dinin 20'şer kıyafetle temsil edileceğini aktaran Uğurlu, sergilenecek 61. kıyafetin ise defilenin yapıldığı kente özgü olacağını söyledi.

Uğurlu, İstanbul'da üç semavi dinin kültürünün bir arada bulunduğunu ifade ederek, bu nedenle projenin ilk defilesini İstanbul'da düzenlemeyi uygun bulduklarını kaydetti.

İstanbul'daki defilede, 61. kıyafet olarak lale sembolü bulunan kıyafet, ayyıldızlı taç taşıyan model tarafından sergilendi. Çeşitli kültür ve medeniyetlerden izler taşıyan koleksiyonda, inanç gruplarının geçmişteki ve günümüzdeki motifleri, renk çizgileri ve izleri bir arada sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu Palas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title