Haberler

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, İftar Verdi

İftara, Alman Federal Meclis Başkanı Lammert de katıldı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya'daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarına iftar verdi.

Büyükelçilik binasındaki iftara, Alman Federal Meclis (Bundestag) Başkanı Norbert Lammert, Almanya Süryani Metropolü Julios Hanna Aydın, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi üyesi Serap Çelen Güler ve çok sayıda İslam ülkesi temsilcisi ile sivil toplum örgütü temsilcileri  katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve ardından ezan okunmasıyla başlayan iftarda konuşan Büyükelçi Karslıoğlu, ramazanın önemini vurguladı.

Karslıoğlu, ramazanın Müslümanlar için en önemli ay olduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim bu ay indi. İnsanlar arasında sevgi ve hoşgörünün yaşandığı, hoş sohbetlerin yapıldığı ramazan, insanlara birbirlerini tanıma ve anlama imkanı tanıyor" dedi.

"Farklılıklar bizi zenginleştirmektedir" diyen Büyükelçi, hangi inanç ve siyasi görüşte olursa olsun Almanya'daki 3,5 milyonluk toplumu önemsediğini ve hepsini kardeşi gibi gördüğünü vurguladı.

Karslıoğlu, "Birlikten kuvvet doğar" sözünü de hatırlatarak, birlik olma çağrısı yaptı.

Almanya'nın, Türkiye'den gelen insanlara iş, AŞ ve eğitim imkanı verdiğine işaret eden Karslıoğlu, Almanya'nın Türkler için ikinci vatan olduğunu kaydetti.

Karslıoğlu, Almanya'da günlük hayatta yaşanan yabancı düşmanlığının bu ülkedeki göçmenlerin gözünü korkutmamasını da isteyerek, bu tür olayların her yerde yaşanabileceğini ifade etti.

Almanya'da NSU'nun 2000 ile 2007 yılları arasında işlediği cinayetlere de değinen Karslıoğlu, cinayetler sonrası herkesin daha duyarlı olması gerektiğinin bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi. Karslıoğlu, "Katiller, sadece Türkiye'den geldikleri için bu insanları öldürdü" dedi.

İftarda Türk mutfağının leziz yemekleri ikram edildi. Yemek sonrası geleneksel kıyafet giyen şerbetçi, Alman Meclis Başkanı Lammert'e şerbet ikram etti.

İftar programı, yapılan duayla sona erdi.

Frankfurt'ta iftar

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Hessen şubesinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden kasabasında düzenlenen yemekte konuşan Ekici, dayanışma ve karşılıklı güvenin önemine dikkati çekerek, "Şayet biz bunu bitirirsek, hepimiz zarar görürüz. Kendi görev bölgem olan Hessen eyaletinde de böyle bir güven ortamı var. Alman dostlarımızla iyi ilişkilerimiz ve dayanışma ortamı var. Umarım bu hiçbir zaman bozulmaz" dedi.

MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın da ramazanın tüm İslam alemine huzur, bereket ve barış getirmesi dileğinde bulundu.

İftar yemeğinde, Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hessen Eyaleti Başkanı Muhsin Şenol, Wiesbaden Yabancılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Abdül Akpınar ve çok sayıda iş adamı da hazır bulundu.

Münih'te Milli Görüş iftarı

İslam Toplumu Milli Görüş Güney Bavyera Bölge Teşkilatı, ramazan dolayısıyla iftar verdi.

Bölge Başkanı Tayyip Sayan, İslam dünyasında yaşananların üzücü olduğunu belirterek, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını eleştirdi.

Sayan, Almanya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın da iftar daveti vermelerini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

İftara, Münih Konsolosu Selçuk Eke, Bosna-Hersek Konsolosu Sıdık Spachich, Din Hizmetleri Ataşesi Ali Ünal, Çalışma Ataşesi Hüseyin Bağçeci, Ticaret Ataşesi İhsan Salihoğlu, Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran, Bavyera Meclisi üyeliği adayı Mahmut Türker ve Protestan Kilisesi temsilcisi Reiner Oechslem katıldı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Norbert Lammert Türkiye Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title