Haberler

Türkiye Kamu-Sen Bursa Şube Başkanı Türkoğlu -

Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubesi üyeleri, özel okullara gidecek öğrenciler için devletin 250 bin TL'lik destek kararına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa Şubesi üyeleri, özel okullara gidecek öğrenciler için devletin 250 bin TL'lik destek kararına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ulu Cami PTT önünde yaptığı basın açıklamasında, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde özel okula gidecek 250 bin öğrenciye devletin, 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL eğitim-öğretim desteği verileceğini söyledi.

Devlet okulları ödeneksizlik nedeniyle kötü durumda olduğunu savunan Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Camı kırık olan, badanası yapılamayan, kırtasiye masrafları karşılanamayan, sobayla, tezekle ısınan, tadilat masraflarını karşılayamayan, laboratuvarı, kütüphanesi hatta bilgisayarları olmayan, güvenliği sağlanamayan okullarımız çok sayıdadır. Okullarda derslik ve öğretmen açığı had safhadadır. Birleştirilmiş sınıf uygulaması devam etmektedir. Özellikle Büyükşehirler ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sınıf mevcudu 60 kişiye kadar çıkmaktadır. Okullarımızda personel yetersizliği bulunmaktadır. Öyle ki bazı okullarda hizmetli personel yoktur. Bu okullarda temizlik sağlıklı bir şekilde yapılamadığından, okullar mikrop yuvasına dönmüştür. Devlet okullarının müdürlerinin dilenciden farkı kalmamıştır."

Türkoğlu, yapılan düzenlemede orta ve alt gelir grubuna değil, ekonomik durumu iyi olan, zengin olan ailelerin bütçesine fayda sağlanacağını iddia ederek, "Tüm bunlar üst üste konulduğunda, devletin, çocuğunu özel okula gönderen bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda orta gelir düzeyine sahip aileye sahip çıkması bir anlam ifade etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Özel okul fiyatlarının yıllık ortalama 15 bin-20 bin TL olduğunu kaydeden Türkoğlu, devletin yapacağı katkının çok düşük düzeyde olduğunu, orta gelir grubuna sahip bir ailenin çocuğunu özel okula gönderebilmesi için cebinden ortalama 16 bin 500 TL ile 17 bin TL ödeyeceğini savundu.

Türkoğlu, basın açıklaması sonrasında PTT Merkez'ine giderek bazı devlet yetkilileri ve iş adamlarına 3,5 TL'lik destek gönderdi.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Türkoğlu Politika Güncel Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title