Haberler

Türkiye, "Göbeklitepe" temasıyla Madrid'deki turizm fuarı Fitur'da

Güncelleme:

Türkiye, İspanya'nın başkenti Madrid'de bu yıl 40'ıncısı düzenlenen uluslararası turizm fuarı Fitur'a "Göbeklitepe" temasıyla katıldı.

Türkiye, İspanya'nın başkenti Madrid'de bu yıl 40'ıncısı düzenlenen uluslararası turizm fuarı Fitur'a "Göbeklitepe" temasıyla katıldı.

İspanya Kraliçesi Letizia tarafından resmi açılışı yapılan Fitur'a 165 ülke ve bölgeden 11 binden fazla turizm firması katıldı.

Türkiye'nin Göbeklitepe konseptiyle hazırlanan standında 39 kuruluş ve işletme katılımcı olarak yer aldı. Standda Nevşehir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, İpek Yolları Türk Konseyi, Konyaaltı ile Kuşadası belediyeleri de temsil edildi.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay da Türkiye standını ziyaret ederek, sektör çalışanları ile görüştü, sektöre ilişkin bilgi aldı.

Diğer yandan Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşavirliğinden alınan bilgilerde, 2019'un ilk 11 ayında Türkiye'ye gelen İspanyol turist sayısının 238 bin 296 olduğu belirtildi.

Son üç yılda ciddi düşüş yaşayan (2016'da 106 bin 582, 2017'de 106 bin 757 ve 2018'de 178 bin 18) Türkiye'ye gelen İspanyol turist sayısının yeniden ciddi şekilde yükselişe geçmesinin umut verici olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin bu yıl için İspanyol turist sayısının 300 bini aşmasını hedeflediği paylaşıldı.

İspanyol turistlerin, Türkiye'deki başlıca destinasyonları İstanbul, Kapadokya, İzmir (Efes-Selçuk), Pamukkale ve Konya olarak sıralandı.

İspanya'yı ziyaret eden Türk turist sayısının ise son 3 yılda olduğu gibi 2019'da yaklaşık 290 bin olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Göbeklitepe Türkiye Madrid Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

Bakmadan Geçme

Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title