Haberler

Türkiye'de Yaşayan Suriyeli Bilim Adamı Amerika'ya Gitti

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkesine gelmesi için destek verdiği ve aktör Edward Norton'ın yardım kampanyası başlattığı Suriyeli bilim insanı Türkiye'den ayrılarak Detroit'e gitti.

Suriye'den çocuklarıyla birlikte Türkiye'ye mülteci olarak gelen ve çok zor koşullar altında yaşamını sürdürmeye çalışan 54 yaşındaki Refaai Hamo'nun hikâyesi ilk olarak geçen hafta 'Humans of New York' (HONY) adlı blog'da yer aldı.

EŞİNİ VE KIZLARINI KAYBETTİ

Eşinin ve kızının da aralarında bulunduğu yedi akrabasını bir füze saldırısı sonucu yitiren, akabinde de mide kanseri olan bilim adamının yaşadıkları kısa süre içinde sosyal medyada yayıldı.

OBAMA SAHİP ÇIKTI

Duruma ABD Başkanı Barack Obama da kayıtsız kalmamış ve HONY'nin Facebook sayfasında şu mesajı paylaşmıştı: "Bir eş ve bir baba olarak yaşadığınız kayıplarınızı hayal dahi edemiyorum. Siz ve aileniz bir ilham kaynağısınız. Michigan'ın muhteşem insanlarının sizi şefkat ve hak ettiğiniz destekle kucaklayacağını biliyorum. Hâlâ fark yaratabilirsiniz. Ve hayallerinizin peşine burada düşeceğiniz için gurur duyuyoruz. Yeni evinize hoş geldiniz. Siz Amerika'yı büyük yapan şeyin bir parçasısınız."

ÜNLÜ AKTÖR DESTEK VERDİ

HONY'nin Facebook hesabından paylaşılan hikâyenin kendisini gözyaşlarına boğduğunu söyleyen ABD'li ünlü aktör Edward Norton da bir yardım kampanyası başlatarak Hamo'ya destek vermişti.

AMERİKA'YA GİTTİ

Hamo ve dört çocuğu ile yerleşecekleri Oakland kentine gitmek üzere, bugün Detroit Metropolitan Havaalimanı'na indi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Edward Norton Barack Obama Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
500

Yorumlar (29)

VANLI:

Asırlardır bilimle hoş değiliz. Yazık. Ünversitelerimizde hayvan ağılına döndü. Sadece sayı var.

56
2
yanıtYanıtla
....w:

adamlar bilim adamlarını kafası çalışanları kapıyor bize işe yaramaz sorunlu insanlar kalıyor

40
4
yanıtYanıtla
AciltıptekçorumMobil-IOS:

Ne biçim bi milletiz! Allah belamızı vermiş bizim :/

28
8
yanıtYanıtla
Seyyar Boyozcu:

Vay uyanık ABD. İşine gelmeyince müslümanlar girmesin. İşine gelince de kap götür.

27
5
yanıtYanıtla
akin:

türkiyede hakettigi degeri görmemismis. canini kurtardigina sükretsin. türkiyenin kapilari actigina dua edecegine bide sikayet ediyorsan bana göre degil bilimadami, adam bile degilsin. türkiye kac milyon suriyeliye kapilarini acti.

9
16
yanıtYanıtla
anadol:

adamlar bilime önem veriyorlar, kardeşim, biz kendi bilim adamımıza sahip çıkamıyoruz, bırakın başkasına şartlar oluşturalım

19
2
yanıtYanıtla
Kayserili:

Def ol git seni hain. Iyi bir Adam olsan Memleketinde kalirdin. Serefli ve Karekterli biri olsaydin sana kucak acan Türkiyede kalirdin. Obamanin ayaklarini Öpmeye git, Pis herif

5
16
yanıtYanıtla
KONYALI:

SEN PSiKOLOJiK HASTASIN. TEDAVi OL.

yanıt2
yanıt1
IPSIZ. RECEP.:

O. ADAM. ARAP. DEGIL. SURYANI. ONUN. ICIN. RECEBIM. ILGILENMEMISTIR. ONLA. CUNKU. RECEBIM. YUZDEYUZ. MUSLUMAN. OLMAYANLARA. TAHAMMULU. YOK. ONUN. ICIN. AHHH. RECEP. SENVARMISIN. YOKMUSUN

8
12
yanıtYanıtla
rizeden son osmanli:

Cokta tiiinnn, bizimde Imam ordumuz, Imam Hatipcilerimiz var.

14
4
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title