Haberler

Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen lise öğrencilerine yönelik 2. İpek Yolu Türk Üniversiteleri Fuarı açıldı

Güncelleme:

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen fuar, Türkiye'deki birçok üniversitenin stant açmasıyla gerçekleşti. Fuarda, üniversiteler öğrenci adaylarını bilgilendirdi ve tanıtım broşürleri dağıttı. Fuar, lise öğrencileri tarafından ilgi gördü.

Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen lise öğrencilerine yönelik 2. İpek Yolu Türk Üniversiteleri Fuarı, Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesinin (KTMÜ) ev sahipliğinde açıldı.

İletişim Fakültesindeki fuarda, Ankara'daki Gazi ve Ankara Medipol, Konya'daki KTO Karatay, İstanbul Gedik, İstanbul Nişantaşı, Trabzon'daki Avrasya, Gaziantep'teki Hasan Kalyoncu üniversiteleri stant açtı.

KTMÜ'nün de tanıtımının yapıldığı fuarda üniversiteler öğrenci adaylarını bilgilendirdi, avantajlarını anlattı ve tanıtım broşürü takdim etti.

Fuara, lise öğrencileri ilgi gösterdi.

"Öğrencileri ile üniversiteleri buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Fuara, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Kürşat Dulkadir, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk de katıldı.

Rektör Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Kırgızistan'daki öğrencilerin yurt dışında okumak isterlerse Türkiye'nin üniversitelerini tercih etmelerini arzu ediyoruz. Türkiye'nin seçkin üniversiteleri burada. Öğrencileri ile üniversiteleri buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Günaydın, Türkiye'nin en eski ve köklü üniversitelerden biri olan Gazi'nin tanıtımını yaptıklarını belirterek, "Gazi Üniversitesi olarak Türk dünyasına önem veriyoruz. Türk dünyasına açılmak, tanınmak istiyoruz. Burada olduğum için üniversite ve kendi adıma çok mutluyum. Gazi Üniversitesinde eğitim almak için uluslararası sınavların birinde başarılı olmak yeterlidir. " ifadelerini kullandı.

Fuarı gezen lise öğrencisi Akbermek Cusubayeva, KTMÜ hakkında daha fazla bilgi almak için fuarı ziyaret ettiğini söyledi.

Raihana Üsenova, Türk üniversitelerinde iyi eğitim verildiğini ve eğlenceli öğrenci hayatı olduğunu öğrendiğini dile getirdi.

Alina Rayeva, "Türk halkı, Kırgız halkı ile benzer mantaliteye sahiptir. Türkiye'de okumak, başka ülkelere göre daha çabuk adapte olmamıza yardımcı olacaktır." diye konuştu.

"Amacımız, öğrencilerin Türkiye'ye eğitim amaçlı gitmelerini sağlamaktır"

Fuarın organizatörü Hasan Özkaracalar, İpek Yolu Türk Üniversiteleri Fuarı'nın ilkini yine bu yıl Bişkek'te, daha sonra Almatı ve Taşkent'te yaptıklarını anımsattı.

Özkaracalar, Türk üniversitelerini, kardeş ve dost ülkelerde tanıtmanın önemine değinerek, "Amacımız, öğrencilerin Türkiye'ye eğitim amaçlı gitmelerini sağlamaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan İpek Yolu Türkiye Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title