Haberler

Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da Düzenlendi

Güncelleme:

Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi. Forumda, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konuları ele alındı. Türk ve Çinli iş dünyası temsilcileri yeni ortaklıklar için görüşmelerde bulundu. İkili ticaret hacmi ise son yıllarda artış gösterdi.

ÇEKİM TARİHİ: 18 Nisan 2024

1. Ekonomi forumundan çeşitli görüntüler

6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, ikili ticari ilişkileri geliştirme ve işbirliğini daha fazla alanda genişletmenin yollarını arayan temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da düzenlendi.

Okan Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Perşembe günü düzenlenen etkinliğe Çin'in Türkiye Büyükelçisi Liu Shaobin ile Çinli teknoloji şirketleri Huawei ve Xiaomi de dahil olmak üzere iki ülkeden iş dünyası temsilcileri katıldı.

Liu, forumda yaptığı konuşmada iki ülkenin ikili ekonomik ve ticari ilişkilerinin son yıllarda büyüme kaydettiğini ve dijital ekonomi, yeşil ekonomi ve yeni enerji alanlarında büyük potansiyel sergilediğini söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Çin Çalışma Grubu Başkanı Korhan Kurdoğlu, Türkiye'nin başta turizm, enerji ve yeni teknoloji alanlarında işbirliğini derinleştirecek yatırımlar olmak üzere Çin'den daha fazla yatırım gelmesini memnuniyetle karşılayacağını belirtti.

Türk ve Çinli şirketlerin temsilcileri, bir günlük etkinlik kapsamında yeni ortaklıklar geliştirmek üzere ikili görüşmelerde bulundu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Sichuan Hava Yolları Türkiye Direktörü Cheng Xiaobo, ikili etkileşimleri ve turizmi teşvik etmek üzere daha fazla sefer ve uçuş rotası sunmayı umduklarını kaydetti.

Türkiye ve Çin arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği son yıllarda güçlü seyrediyor. 2022 yılında ikili ticaret hacmi 38,55 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti. Resmi rakamlara göre ikili mal ticareti geçtiğimiz yıl 43,40 milyar dolara yükseldi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İstanbul'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

İstanbul Ekonomi Türkiye Etkinlikler Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title