Haberler

Türk Vatandaşlarına Şarm El Şeyh'e Seyahat Uyarısı

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Şarm El Şeyh bölgesine seyahat edecek Türk vatandaşlarına bölgedeki seyahat risklerini dikkate alma uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mısır'ın Şarm El Şeyh bölgesinin terör açısından riskli olduğu tespit edildi. Vatandaşlar, buraya gitmemesi için uyarıldı.

KENTTE UÇAK SEFERLERİ DURDURULDU

Bakanlığın resmi internet sayfasında yapılan duyuruda, Mısır'ın Sina bölgesinde yer alan Şarm El Şeyh ve çevresinin güvenlik durumuna bağlı son gelişmeler çerçevesinde, bazı havayolu şirketlerinin bu kente uçak seferlerini durdurdukları ya da kesintilere gittikleri hatırlatıldı.

RİSKLERİN DİKKATE ALINMASI UYARISINDA BULUNULDU

"Bu durum karşısında, Şarm El Şeyh'e seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının, söz konusu riskleri dikkate almalarında fayda bulunduğu düşünülmektedir" ifadesine yer verilen duyuruda, gelişmeler ve yapılacak diğer bilgilendirmelerin takip edilebileceği iletişim bilgileri paylaşıldı.

TAKİP ETMEK İÇİN İNTERNET SİTESİ YAYINLADILAR

Buna göre gelişmelerin ve yapılacak diğer bilgilendirmelerin Facebook üzerinden; https: //tr-tr.facebook.com/TCKahireBuyukelciligi/ adresi ile Twitter üzerinden; https: //twitter.com/turkembcairo adresinden takip edilebileceği belirtildi.

İnternet üzerinden, http://www.mfa.gov.tr/sub.tr.mfa'b3026181-6b8f-4fc69327a5113446ce95 adresinin yanı sıra, Türk vatandaşlarının Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'ne başvurmalarının da mümkün olacağı ifade edildi.

MISIR'DA SİNA'YA UÇAK DÜŞMÜŞTÜ

Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak 31 Ekim'de, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Olayın bir terör saldırısı olabileceği ihtimalinin ardından bir çok uluslararası havayolu şirketi bölgeye yapılan uçuşlarını askıya aldığını açıklamıştı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandır Bortnikov, uçağın yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu düştüğünü duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Şarm El Şeyh Facebook Yaşam Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500

Yorumlar (5)

KAYNAK İŞİTTENMİ:

KAYNAK NERDEN DOSTUNUZ İŞİDENMİ

7
7
yanıtYanıtla
bilge er:

sizin sayenizde hertaravta kan var sizin sayenizde musluman ülkeler kan icinde

5
5
yanıtYanıtla
mesut:

Malesef en guvensiz bolge t.c dir işitin karargahi binlerce tir dolusu cephanede gonderen rte dir

3
3
yanıtYanıtla
Ali:

Dunyada yaşanmaz oldu ölüleri bile dogal saymaya başladık

2
0
yanıtYanıtla
din den soğutunuz ulan bizi:

yarın aynı şey antalya içinde söylenirse ne yapacaksınız sizene giden gitsin , güney doğudan dahamı tehlikeli orası

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title