Haberler

Türk Kızılayından Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'daki Yetimlere İftar

Türk Kızılayı tarafından Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'da iftar verildi.

Türk Kızılayı tarafından Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'da iftar verildi.

Türk Kızılayı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Kosova'nın güneybatısındaki Prizren'de ve Makedonya'nın doğusundaki İştip'te yetim ve ailelerine iftar düzenledi.

Başkent Tiran'daki yüzlerce yetim ve aileleri, Türk Kızılayı tarafından kurulan iftar sofrasında buluştu. Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Cem Baş, yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının, 150 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde savaşta, barışta, doğal felaketlerde ve zor günlerde hayır faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

Baş, "Ramazan ayı, dostluğun, kardeşliğin, aynı sofrada buluşmanın ayıdır. Dayanışma, yardımlaşma, manevi değerlerin öne çıktığı aydır." dedi.

Türk Kızılayının dünyanın çeşitli bölgelerinde, ramazanda faaliyetlerini yoğunlaştırdığının altını çizen Baş, şunları kaydetti:

"Bugün dünyanın 5 kıtasında 35 ülkede hayır faaliyetlerinde bulunduğunu öğrendik. Sabah biz Berat'taydık. Kızılay temsilcilerimizle, Berat'taki kardeşlerimize yardım elini uzattık. Yardım faaliyetleri, önümüzdeki günlerde yine Arnavutluk'un kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına çeşitli bölgelerinde devam edecektir."

Türk Kızılayı temsilcisi Kerim Düzcan da sözlerine, ramazanı tebrik ederek başlarken, Türk Kızılayının Dünya Yetimler Günü iftarına katılanlara teşekkür etti.

Türk Kızılayı, gün içerisinde Berat şehrinde 200 yardım paketi dağıtırken, Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) bünyesindeki yetimlere yönelik 800 yardım paketi daha dağıtılacak.

Kosova'nın Prizren şehir merkezinde kurulan iftar sofrasına ise yaklaşık 500 kişi katıldı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, bu tür etkinliklerin, dayanışmanın, paylaşmanın ve kardeşliğin çok güzel örneklerini sergilediğini ifade etti.

Bu iftarın, dünyanın 33 ülkesinde düzenlendiğini kaydeden Kılıç, "Kosova da bizim için çok ayrı bir ülke, her bakımdan, bizim insani ilişkilerimiz bakımından, tarihi kültürel birlikteliğimiz ve bizim ortak mirasımız çerçevesinde çok özel yaklaştığımız, çok özel duygularla, hislerle bağlı olduğumuz bir ülke." şeklinde konuştu.

Üsküdar Kızılay Şube Başkanı Mustafa Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bunun amacı, bütün dünyada aynı duyguyla yetimlerimizin başını okşayabilmek. Onlara bir nebze dokunabilirsek, onları bir nebze mutlu edebildiysek ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı tarafından 150 Prizrenli aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirilirken, Kosova genelinde yaklaşık 5 bin aileye yardım paketi verileceği kaydedildi.

Türk Kızılayının, Dünya Yetimler Günü çerçevesinde düzenlediği iftarların bir durağı da Makedonya'nın doğusundaki İştip şehri oldu.

İştip Medresesi'nde düzenlenen iftara, yaklaşık 300 yetim katıldı. Türk Kızılayı tarafından bu şehirde de yaklaşık 1400 aileye yardım paketleri dağıtılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutluk Makedonya Kosova Politika Güncel Haberler

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Bakmadan Geçme

En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak?
Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title