Haberler

Türk Heyetten Arakanlı Yetimlere Ziyaret - Cox's

Milletvekilleri ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) yetkililerinden oluşan heyet Bangladeş'te yetimhane ziyaret etti.

Milletvekilleri ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) yetkililerinden oluşan heyet Bangladeş'te yetimhane ziyaret etti.

Bangladeşli ve ülkeye sığınan Arakan Müslümanı yetimlerin kaldığı, ayrıca okul olarak da hizmet veren Cukuriya'daki Darul Hikme Külliyesine AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu'nun arasında yer aldığı heyet ziyarette bulundu.

Heyet, yetimhanede kalan çocuklarca okul bahçesinde karşılandı. Çocuklar, heyettekilerin üzerine çiçek parçaları serpiştirdi. Heyet üyeleri ise tek tek çocuklarla selamlaştı.

Görevliler, heyettekilere yetimhaneyi gezdirdi ve bilgi verdi.

Milletvekilleri ve AFAD Başkanı Güllüoğlu ise çocukları oyuncak dağıtarak sevindirdi.

Heyet ayrıca çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Bu sırada milletvekilleri gibi rabia işareti yapan çocuklar, Milletvekili Açıkgöz'ün sözlerini tekrarlayarak "Türkiye" ve "Erdoğan" diye bağırdı.

AFAD Başkanı Gülloğlu, küçük bir çocuğu omzuna alarak, arkasındaki çocuklarla beraber özçekim yaptı.

64 çocuğa yuva oldu

Yardımeli Derneğinin Bangladeş koordinatörü Mehmet Akif Çitil, AA'ya yaptığı açıklamada, külliyede Arakanlı yetimler ve Bangladeşli muhtaç çocukların eğitim gördüğünü, ayrıca yetimlere barınak hizmeti verildiğini anlattı.

Burada 64 yetim çocuğun kaldığını, 500 öğrencinin ise günlük eğitim aldığını aktaran Çitil, buranın, bölgedeki en büyük eğitim kompleksi olduğunu bildirdi.

Çitil, "Dernek olarak 2008'den beri bölgede faaliyetteyiz. Arakan krizi yoğunlaştığı andan itibaren de açtığımız 400'ün üzerinde derin su kuyusuyla, yetimhanemizle, okulumuzla Bangladeşli ve Arakanlı evlatlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

-Küçük Muhammed ve Seyfulislam

AA muhabirinin tercüman aracılığıyla konuştuğu Arakanlı 10 yaşındaki Muhammed Suheyl, üç ay önce babasını trafik kazasında kaybettiğini ifade etti.

Konuşurken çekingen olduğu gözlenen çocuk, annesinin hayatta olduğunu, 4'ü erkek 7 kardeş olduklarını anlatttı. Küçük Muhammed, "Burada çok iyi hayat yaşıyorum. Öğretmenler bize iyi bakıyor. Eğitim almak çok güzel. Yemek ve yer var" diye konuştu.

Suheyl, bazen izin alarak annesini ziyaret ettiğini belirtti.

Yine Arakanlı olan 11 yaşındaki Seyfulislam da bir yıldır burada kaldığını belirterek, koşulları için "Çok iyi. Çok güzel" dedi.

Babasının hayatta olmadığını belirten Seyfulislam, izin alınca annesinin yanına gittiğini söyledi.

Türk heyeti yetimhanenin ardından Cox's Pazar"da Myanmar'da yerlerinden edilen insanlara yönelik çalışan Sağlık Hizmetleri Genel Direktörünün ofisinde Saha Koordinatörü Dr. Lokman Hakim ve yetkili Ziaur Rahman ile toplantı yaptı.

AFAD Başkanı Güllüoğlu, burada Bangladeşli yetkililerden sığınmacılara yönelik sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi konusundaki taleplerini dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Güllüoğlu Mustafa Açıkgöz Bangladeş Arakan Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title