Haberler

Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik" Sempozyumu Başladı

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının desteği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen “Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu” başladı.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının desteği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen "Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu" başladı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezinde dün başlayan ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığını Başkan Yardımcısı Dr. Adem Uzun'un temsil ettiği sempozyumun açılışına, Çanakkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve alanında uzman çok sayıda bilim insanı ve üniversite öğrencisi katıldı. Türkiye'de bir ilk olan "Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu" Anadolu ezgilerinin yer aldığı türkü konseriyle açıldı.

Konserin ardından açış konuşması için söz alan Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Dr. Adem Uzun, Türk kültür ve düşünce hayatının temel kavramlarının tartışılacağı böyle bir etkinliğe destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra "Kültür mirasını nesilden nesle aktaran her türlü etkinliğe desteklerimiz devam edecektir" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, başlığında yerlilik ve millilik gibi iki önemli kavramın bulunduğu böyle bir etkinliğin, yerlilik ve milliliğin en güzel sembollerinden olan Çanakkale'de yapılmasına dikkat çektikten sonra milletlerin kimliklerini korumasının bu iki kavramın muhafazasıyla mümkün olabileceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise uzun zaman sonra yerlilik ve milliliğin ilmi bir toplantıda tartışma konusu yapıldığına atıf yaptığı konuşmasında, yerlilik ve yerelliğin karıştırılmaması gerektiğini, yerli olmanın dünyanın gerisinde kalmak demek olmadığını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D. Mehmet Doğan için "Fahri Doktora Tevcih Töreni" düzenlendi. Tevcih töreninin ardından Doğan, "Yerlilik ve Millilik Üzerine" başlıklı açılış konferansı verdi. Sempozyum öğleden sonra yapılacak "Kavramsal Çerçeve: Yerlilik, Yerellik, Millilik ve Küreselleşme" ve "Türk Sağı ve İslamcılığın Yerlilik ve Millilik Meselesi" başlıklarını taşıyan iki oturumla devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Adem Uzun Türkiye AKM Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title