Haberler

Turizmin Facebook'unu Kurdular

Kullanıcıların kendi deneyimlerini paylaştığı "turizmin Facebook'u" olmayı hedefleyen seyahat rehberi internet sitesi, Türkiye'nin yanı sıra 7 kıta, 78 ülke ve 400'den fazla destinasyon hakkında sürekli güncellenen bilgiler sunuyor.

Kullanıcıların kendi deneyimlerini paylaştığı "turizmin Facebook'u" olmayı hedefleyen seyahat rehberi internet sitesi, Türkiye'nin yanı sıra 7 kıta, 78 ülke ve 400'den fazla destinasyon hakkında sürekli güncellenen bilgiler sunuyor.

TatilPrint'in kurucusu Mete Özdemir, 2011 yılı başında Türkiye'den başlayarak tüm dünya destinasyonlarını ayrıntılı şekilde tanıtacak ve bununla da kalmayıp tatile çıkmak isteyenlere özel bilgiler sunacak bir seyahat rehberi hazırlığına başladıklarını kaydetti. Günümüzde internet kullanmayan birey sayısının az olduğunu, yurtiçi ve yurtdışı seyahate çıkan kişi sayısı ile eşleştirildiğinde yerel/ulusal internet ağında güncel ve detaylı seyahat rehberi sitelerinin az bulunduğunu gördüklerini ifade eden Özdemir, " Türkiye'de bazı kişi ve firmalar tarafından yapılan rehber ve bilgilendirme siteleri var. Fakat güncellik ve doğru bilgi akışının sağlanması adına girişimlerde bulunulmuyor. Bizim kaynaklarımız, çok sayıda editör aracılığı ile 7/24 güncellenmekte. 7 kıta, 78 ülke ve 400'den fazla destinasyon hakkında detaylı bilgiler sunuyoruz" dedi.

"TURİZMİN FACEBOOK'U OLACAK"

Özdemir, sitelerinin en önemli özelliklerinden birisinin seyahat edenlere gittikleri yerde yaşadıkları deneyimlerini ve beğendikleri konaklama yerleri, tarihi yerler, lokantalar, kafeler, bar ve gece kulüpleri, plajlar, kayak merkezleri, alışveriş mekanı ve casinolar gibi birçok bölgeyi site ziyaretçileriyle paylaşma imkanı getirmesi olduğunu belirterek, "Böylece yurt dışında benzerleri bulunan bir 'turizm sosyal ağı' oluşturmayı hedefliyoruz. Bir nevi turizmin Facebook'u olacak. Kullanıcılarımız tatil hikayelerini anlatabilecek, kaynak resimlerini paylaşabilecekler. Site ziyaretçileri de kendilerinden önce bölgeyi gezmiş kişilerin deneyimlerinden yararlanıp, seyahatlerini daha yararlı ve eğlenceli hale getirebilecekler. Yani seyahat rehberimiz, o destinasyonları gezen kişiler tarafından sürekli en güncel ve tarafsız bilgilerle, 'sokaktaki adamın gözüyle' yenilenecek. Her zaman en doğru ve güncel bilgileri bulmak mümkün olacak" diye konuştu.

TatilPrint'in PDF formatında ücretsiz şekilde indirilebilir özelliğe de sahip olduğunu ifade eden Özdemir, "Ziyaretçilerimiz tercih edecekleri destinasyon için hazırlanmış dokümanı kolayca PDF olarak indirebiliyor ve istediğinde yazıcı çıktısı olarak yanlarında taşıyabiliyorlar. Güncel içerik, resim ve haritalarla Türkiye ve dünya üzerindeki tüm rehber, gezgin ve meraklılara ücretsiz olarak hizmet veriyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mete Özdemir Facebook Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title