Haberler

Turan Hançerli: "Avcılar'ın kentsel dönüşümde desteğe ihtiyacı var"

Güncelleme:

Avcılar Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "2 yıldır Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Avcılar Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "2 yıldır Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ancak desteğe ihtiyacımız var. Fikirtepe'ye 5 milyar harcandı, bize de hemen verilebilir. Sıfır faiz uygulanabilir" dedi.

İstanbul Avcılar Belediyesi, temmuz ayı meclis toplantısı korona virüs tedbirleri kapsamında Avcılar Belediye Başkanlığı binasında gerçekleşti. CHP'li belediye tarafından dün saat 16.00'da düzenlenen toplantıda Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, konuşmasında deprem gerçeğine defalarca kez vurgu yaparak ilçenin kentsel dönüşümü konusunda hem başkan olarak hem de Avcılar halkı adına destek beklentisi olduğunu açıkladı.

"Avcılar, dayanıklı kent olma yolunda ilerliyor. Ancak Avcılar'ın desteğe ihtiyacı var"

Avcılar Belediye Başkanı Avukat Turan Hançerli, "Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın gerek meclisteki grup toplantısında ve gerekse gençlerle yaptığı toplantıda Kanal Projesi'yle depreme güvenli yapı inşasını birleştiren bir açıklama yaptı. Tabii Avcılardaki riskli yapıların da bu şekilde çözülebileceğine ilişkin görüş beyan etti. Buradan cumhurbaşkanımıza Avcılar Belediye başkanı olarak, birkaç cümle ifade etmek istiyorum. Avcılar yüzlerce yılı aşkın tarihi ile kültürüyle oturmuş yerleşmiş bir kent. Kendi değerleri ve özel durumu var ve elbette Avcılar İstanbul'un ilçeleri gibi Türkiye'mizin neredeyse yüzde 80'i gibi deprem bakımından belirli riskler taşıyor ve bu riskler yüzlerce yıldır biliniyor. Koca Sinan, Mimar Sinan depremi dikkate alarak yapılarını yapıyor. 1999 yılı itibarıyla deprem gerçeğiyle adeta tanıştık. Aradan geçen 20 yıl içerisinde çok ciddi bir gelişme olmadığını biliyoruz. Avcılar yenilenmeye, dönüşmeye, güvenli konutlar inşa etmeye başladı. Hızla ilerliyor, bu konuda gerçekten desteğe ihtiyacımız var, gerçekten katkıya ihtiyacımız var. Hem de acil ve hızlı ihtiyacımız var. Özellikle bu kriz döneminde Avcılar halkının hızlı yenilenme ve hızlı dönüşüme ciddi desteğe ihtiyacı var. Ne zaman yapılacağı, biteceği belli olmayan projeleri bekleyemeyeceğini, bu projenin başka bir projenin malzemesi olmayacak kadar önemli olduğunu, Avcılar halkıyla birlikte güçlü ve dayanıklı bir kent inşası ile var gücümüzle çalıştığımızı, bu konuda somut ve hemen şimdi destek talebimizi buradan saygılarımızı iletmek isteriz. Destek ne olabilir sorusuna, onlarca yol var. Sıfır faiz olabilir, bu konuda halk çok hızlı dönüşebilir. Avcılar halkı yerinde dönüşümü çok sevdi ve yerinde dönüşümü istiyorlar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turan Hançerli İstanbul Avcılar Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title