Haberler

Tunceli haberleri! VALİ ÖZKAN TUNCELİ, ARKEOLOJİK KAZILARLA DA TURİZME AÇILACAK

Güncelleme:

Tunceli haberleri... TUNCELİ Valisi Mehmet Ali Özkan, birçok uygarlığa ait kültür katmanlarının oluştuğu ve 5 bin 500 yıl öncesine ait olduğu düşünülen mimarı yapıların gün yüzüne çıktığı Tozkoparan Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.

TUNCELİ Valisi Mehmet Ali Özkan, birçok uygarlığa ait kültür katmanlarının oluştuğu ve 5 bin 500 yıl öncesine ait olduğu düşünülen mimarı yapıların gün yüzüne çıktığı Tozkoparan Höyüğü'nde incelemelerde bulundu. Vali Özkan, Tunceli, arkeolojik kazılarla da turizme açılacak dedi.

Pertek ilçesi Tozkoparan köyündeki Tozkoporan Höyüğü'nde, arkeolojik kazı çalışmalarında geçen yıl çocuk iskeletleri, bu yıl ise 5 bin 500 yıl öncesine ait olduğu düşünülen mimarı yapılar gün yüzüne çıkarıldı. Vali Mehmet Ali Özkan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan ile arkeolojik kazıların devam ettiği höyüğü ziyaret etti. Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, Tunceli Müzesi Müdürü Kenan Öncel ve arkeolog Özgür Şahin tarafından karşılanan Vali Özkan, daha sonra höyük çevresinde inceleme yaptı. Kazıda bulunan mimari kalıntıları inceleyen Özkan, çalışmalar hakkında Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Doç. Dr. Yasemin Yılmaz ve Hitit Üniversitesi Dr. Araştırma Görevlisi Mehmet Ozan Özbudak'tan kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

'TUNCELİ, TERÖRÜN BİTMESİYLE HUZUR ŞEHRİ HALİNE GELDİ'

Tunceli'nin arkeolojik kazılarla turizme açılacağını belirten Vali Mehmet Ali Özkan, Bir zamanlar terör olaylarıyla anılan ve acı olayların yaşandığı, hep insanımızın aklında korkuyla kalan güzide Tunceli coğrafyamız terörün bitmesiyle huzur, turizm şehri haline geldi. Turizm alanında doğal ve kültürel çeşitliliğin yanına arkeolojik çeşitlilikte eklenmek üzere çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl Sayın Kültür ve Turizm Bakanı'mızın öncülüğünde ve desteğinde başlayan Tozkoparan köyümüzdeki höyük kazı çalışmaları hızla devam ediyor. Burada milattan önce 7 bin yıllarına kadar uzanan buluntularla karşılaştılar. Kentteki arkeolojik eserleri gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle özveriyle bizlerle beraber olan hocalarımıza ve destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Tunceli'miz turizm, tarım ve arkeolojik güzellikleriyle de ülke turizmine hizmet edecek diye konuştu. Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Yasemin Yılmaz da Vali Özkan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi 2 yıldır gerçekten bize tam destek sunuluyor. Bu durum da bizi çok motive ediyor. Bu da gerçekten çoğu zaman göremediğimiz bir durum. Bu yıl Tunceli'ye çok iyi bir ödenek ayrıldı. Diğer illerdeki kazı başkanlarıyla görüştüğümüz zaman bize ayrılan ödeneğin çok iyi olduğunu düşünüyoruz. Biz de canla başla çalışıyoruz. Güzel bulgular çıktı ve günümüzden önce 5 bin 500 yıl öncesine tarihleniyor. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Özkan Tozkoparan Tunceli Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

Yozgat'ta 20'nin üzerinde sokak köpeği ölü bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title