Haberler

Tunceli'de PKK'ya Yönelik Sızma Harekatı14 Terörist Öldürüldü, 1 Asker Yaralandı

Tunceli'de PKK'ya yönelik sızma harekatı14 terörist öldürüldü, 1 asker yaralandı (3)14 PKK'LININ CESEDİ OPERASYON BÖLGESİNDEN ALINDITunceli merkez Gökçek Köyü yakınlarında düzenlenen operasyonda öldürülen 14 PKK'lının kimliğinin tespiti için cenazeler operasyon bölgesinden helikopterle...

Tunceli'de Pkk'ya yönelik sızma harekatı14 terörist öldürüldü, 1 asker yaralandı (3)

14 Pkk'LININ CESEDİ OPERASYON BÖLGESİNDEN ALINDI

Tunceli merkez Gökçek Köyü yakınlarında düzenlenen operasyonda öldürülen 14 Pkk'lının kimliğinin tespiti için cenazeler operasyon bölgesinden helikopterle alınarak, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Öldürüen Pkk'lılar arasında Amerikan yapımı M16 silah kullanan sözde örgütün üst düzey bir yetkilisinin de olduğu öğrenildi.

GRUP LİDERİ KANDİL İLE GÖRÜŞÜYORDU

Pkk'lıların öldürüldüğü Kutuderesi Vadisi içindeki PKK sığınak ve barınaklarında çok sayıda silah, bu silahlara ait bol mitarda mühimat ve yüzlerce kilo gıda ile yaşam malzemesi ve dijital belge ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen malzemeler arasında yer alan masaüstü telsiz ile örgütün üst düzey yöneticilerinin kendi aralarında konuştukları, bir telsizle de PKK'lı üst dizey yöneticinin Kandil'de bulunan örgüt liderlerinden olan Murat Karayılan ve diğer yöneticiler ile direk görüştüğü öğrenildi.

ÖRGÜTÜN ÖZEL GÜCÜ, BOMBA VE PATLAYICI UZMANI

Öldürülen 14 PKK'lının yaptığı ilk tespitte, kış üstlenmesinden çıkmak için hazırlık yapan bir grup olduğu, bu grubun da çok özel eylem için plan yaptığı belirtildi. Bir askeri yetkili, grubun sözde Dersim eyaleti doğu cephesi özel gücü olduğu direk olarak Kandil'den talimat aldığı öğrenildi. Grubta yeralan teröristlerin de çok özel eğitimler aldığı ve sansasyonel eylemleri yapmak konusunda eğitildikleri kaydedildi. Bu grubun etkisiz hale getirilmesiyle örgüte önemli bir darbe indirildiğini belirten yetkililer, bu gruptakilerin her türlü bomba yapma, tuzaklama, sızma, sabotaj, saldırı konularında da uzman oldukları bilgisini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Adli Tıp Kurumu Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title