Haberler

Tuğsuz Doğduğu Yeri Unutmuyor

Anne ve babasının ismi bir okulda yaşayacak.

Eğitim alanındaki önemli bağışları ve hizmetleriyle isminden sıkça söz ettiren Tuğcan Otel A.Ş. - Çiltuğ A.Ş ve Tektuğ A.Ş.' nin . Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuğsuz doğduğu yere anne ve babasının adına birer okul yaptırarak eğitime katkılarını sürdürmeye devam etti. Adıyaman'ın Besni ilçesinde yaptırmış olduğu Ümmi Tuğsuz Anaokulu ve Tuğsuz Ali Ağa İlk Öğretim Okulu'nun açılışını töreninde duygulu anlar yaşayan Tuğsuz "Bu okul ben ve ailem yaşadıkça bizlerin koruması altında olacaktır" dedi.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde dünyaya gelen İbrahim Tuğsuz doğduğu yeri unutmayarak anne ve babasının anısına bir ana okulu bir de ilköğretim okulu inşa ettirdi. Eğitim öğretim için kapılarını çocuklara açan Ümmü Tuğsuz Anaokulu ve Tuğsuz Ali Ağa İlköğretim Okulu'nun açılış törenine

Açılışa başta Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Gaziantep AKP milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Prof. İlhami Karayalçın, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, Zeugma Turizm sahipleri Muhammed Öğücü, Dr Ali Apikoğlu, ve eşi. Emekli İngilizce öğretmeni Nazife Ergan, CHP eski milletvekili Ahmet Yılmazkaya, Göksu Nakliyat Yönetim Başkanı, Mithat Tümer, , Çiltuğ Fabrika Genel Müdürü Zeki Uğur, Çiltuğ Fabrika Genel Koordinatörü Ali Arslan, Çiltuğ İş Geliştirme ve Pazarlama Koordinatörü Şevket Alacacı, Çiltuğ'un Avukatı. Mete sayın, Çiltuğ finans koordinatörü Ahmet Ataklı ve diğer kent yöneticileri katıldı. Eğitimin ilk öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Tuğsuz ailesini kutlayarak "Eğitime yatpılan yatırım en hayırlı yatırımların başında gelir. İlimize ve ilçemize böyle bir okul kazandırdıkları için Tuğcan ailesini yürekten kutluyorum. Bu okullardan kendisi gibi ülkesine milletine hizmet eden bireyler yetişecektir" dedi.

Okul yaptırmak ibarettir

Anne ve babasının adına bir okul yaptıran İbrahim Tuğsuz açılış töreninde yaptığı konuşmasında bir hayli heyecanlı olduğu gibi bir o kadar da duygulandı. "Rahmetli annem hayatta iken mahallemizin ve ailemizin Ümmü anası idi. Hepimizin okuması için büyük çaba sarfetmişti. Hatta Mehmet abim ilkokulu 4'üncü sınıftan terk ettiği için o zamanki öğretmeni Aslan Bey'e şehadatname diploma vermesi için defalarca yalvarmıştı. Bundan böyle bütün Besni'li çocuklara analık yaparak yetişmelerine yardımcı olacağı için çok mutluyum''dedi Okulun adının neden Tuğsuz Ali Ağa olduğuna değinen Tuğsuz ''Ailemizde yaşayan birkaç tane Ali Tuğsuz olduğunu ve bundan sonrada başka Ali Tuğsuz'ların olabileceği düşüncesi ile rahmetli babam Tuğsuz Ali Ağa'nın isminin yaşaması için bu isme karar verdim. Ağa'lık vermekle olur, gönül zenginliği ile olur. Babam, okur-yazar değildi; ama gönlü zengin bir insandı. Babam okumamıştı; ama okutmaya meraklıydı'' Okuyarak babasının ve öğretmenlerinin emeklerini boşa çıkartmadığını belirten Tuğsuz, ''Öğretmenimin öğüdünü ve babamın gayretini boşa çıkarmadığımı düşünüyorum.

Besni'ye yaptığımız bu okulların dışında Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde Karanlık Dere üzerinde ve Çankara Köyü'nde kurulu olan 13,5 mw gücündeki Erkenek HES yatırımı tamamlanmış ve 2009'dan beri işletmeye devam etmektedir. Kahta İlçesi Birimşe Çayı üzerindeki 28 mw gücündeki Sırımtaş Barajı ve Hidroelektrik Santrali İnşaat halinde olup, 2012 yılında işletmeye alınacaktır'' dedi. Sincik İlçesinde yeni yatırımlara başladığını ifade eden Tuğsuz, ''Adıyaman'da ilk yatırım olan 27,5 mw gücünde ki Sincik Rüzgar Enerjisi Santrali'nın yatırımına başlamış bulunuyoruz. Bu proje de 2013 başlarında işletmeye açılacağını , görüldüğü üzere de Adıyaman 'a çok büyük yatırımlar yapan birisiyim '' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title