Haberler

Tügik'ten Diyarbakır'a Beyaz Mendil ve Kravatlı Çıkarma

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet, barış sürecindeki olumlu hava üzerine, Diyarbakır'a, barışı simgeleyen beyaz mendil ve kravatlarla iş gezisi düzenledi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet, barış sürecindeki olumlu hava üzerine, Diyarbakır'a, barışı simgeleyen beyaz mendil ve kravatlarla iş gezisi düzenledi.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet, bu sabah Diyarbakır'a geldi. Basın mensuplarına iş gezileri hakkında bilgi veren Güral, hayatının en anlamlı ziyaretini bugün gerçekleştirdiğini söyledi. Gruptaki herkesin yakasında, boynunda beyaz mendil taşıdığını belirten Güral, beyaz mendilin bir sembol olduğunu kaydetti. Güral, "Bu sembolün kalplerimizden gelen duyguların olması gereken, beynimizin hükmettiği gerekliklerine, kalbimizin gerekliliklerine göre değil herkesin ortak noktada buluştuğu çalışmalar için, ortak noktada birleştiği düşünceler için çalışmasını ve bu şekilde uygulanmalar yapmasını temenni ediyoruz. Bunun ifadesidir bu beyazlar" dedi. Bugüne kadarki süreçlerde zaman zaman üzüntülü olayların olduğunu anlatan Güral, yıllardır ifade edilemeyen, konuşulamayan, konuşulmaktan çekinilen birtakım şeylerin, bugün için artık ortak hareket etme noktasında konuşulduğunu bildirdi. Güral, "Düşüncelerimizi paylaşıyor ve önümüzdeki yıllara yönelik hem ülkemizi oluşturan bireylerin geleceği hem ülkemizin geleceği adına kardeşlik duyguları ile bezenmiş bu çalışmaların olması gerektiğine inanıyor ve o çerçevede bir araya bir çatı altına toplanıyoruz. Bugün bu çalışmalardan ilki gerçekleşiyor. TÜGİK olarak, Türkiye genelinde 10 bine yakın üyemiz 500 farklı sektörün temsilcisi arkadaşlarımız hep ortak yürek ortak kalple bu duyguları düşünceleri yerine getirip bundan sonraki sürecin içerisinde bölgede bu çözüm sürecinin gerçekleşmesi ile birlikte oluşacak ekonomik kalkınma yapılanmanın içerisinde neler yaparız, neler yapabiliriz, bizlere düşen görevler nedir biz bunların çalışmalarını yapmaya başladık. İlkini Diyarbakır'a gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerimiz bundan sonraki noktada Batman, Mardin, Bitlis, Van derneklerimizin olduğu iller öncelikli olmak üzere biz bu illere gidip dernek başkanlarımız ve üyelerimiz ile yapacağımız programlarda il yöneticilerimizi hem atanmışları hem seçilmişleri ziyaret etmek suretiyle bu sürece vermiş olduğumuz desteği kendilerine ifade edeceğiz. Biz işin ekonomik kısmında yer alıyoruz. Bizim görevimiz gerek ticaret gerek sanayi noktasında tecrübelerimiz ve bilgilerimizi aktarmamızdır" diye konuştu.

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ"

Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal ise barış sürecinin silahlı eylemlerin olmadığı, herkesin kardeşçe, özgür ve huzurlu bir gelecek için tek yürek, tek bilek olmasını gerektiren bir süreç olduğunu söyledi. Akbal, "Yaşam hakkı insanoğlunun en tabii hakkıdır. Halk artık çözüm istiyor. Bir kişinin bile tırnağına zarar gelmesine tahammülümüz kalmamıştır. Bu sorunun bir an evvel bitirilmesi için siyasetin sivil toplum örgütlerinin ve tüm partilerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekmektedir. Genç iş adamları olarak durumun ciddiyetinin farkındayız ve elimizi taşın altına koymaya hazırız. Şimdiden gerekli temaslara başlamış olup, ülke genelindeki tüm iş adamlarını bölgeye yatırıma davet ediyoruz bizler GÜNGİAD olarak anaların gözyaşlarının dinmesi için bu süreci destekliyor ve sonuna kadar destekçisi olacağımızı belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

Heyet, gün içerisinde Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can ile Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, fikir alışverişlerinde bulunduktan sonra akşam saatlerinde kentten ayrılacak. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyaz Mendil Erkan Güral Türkiye Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title