Haberler

TSK Geçen Yıl Bin 100 Ton Atık Ambalajı Ekonomiye Kazandırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri geçen yıl içinde toplam bin ton ambalaj atığını ekonomiye geri kazandırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri geçen yıl içinde toplam bin ton ambalaj atığını ekonomiye geri kazandırdı. Toplam 82 ton ve 7 bin adet atık pil 2013 yılı içerisinde toplanarak mevzuata uygun biçimde ortadan kaldırıldı.

TSK'nın "atıkların değerlendirilmesine" ilişkin faaliyetleri konusunda yazılı açıklama yapıldı. Buna göre geçen yıl toplam bin 100 ton ambalaj atığı ekonomiye geri kazandırıldı. Açıklamada, "Toplam 82.964 kg ve 6.981 adet atık pil ayrı toplanarak mevzuata uygun olarak işlem yapılmıştır" denildi.

Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca gemilerden kaynaklanan ve tehlikeli atık statüsünde olan 2 bin ton sintine suyundan, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde lisanslı firmalar vasıtasıyla enerji geri dönüşümü sağlandı. Atık motor yağı toplanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilen Petrol Sanayi Derneği (PETDER A.Ş.) tarafından atık motor yağı toplama faaliyetlerine katkılarından dolayı Hava Kuvvetleri Komutanlığına "Teşekkür Belgesi" gönderildi.

Genelkurmay etkin ve sürdürülebilir bir çevre yönetimi için kurumsal altyapısını oluşturmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam edilen çevre mühendislerince, atık yönetimi faaliyetlerinin titizlikle koordine ve takip edildiği belirtildi. Özel prosedür gerektiren bitkisel atık yağ, atık yağ, ambalaj atığı, atık pil ve benzerlerinin çevre mevzuatı gereği ayrı biriktirilerek lisanslı firmalara teslim edildiğini kaydeden Genelkurmay, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde sağlıklı bir atık envanterinin oluşturulabilmesi ve atıkların kontrolünün sağlanabilmesi maksadıyla, görevli tüm çevre yönetim işlem sorumlularının atık beyanlarını yapabilecekleri bir yazılım çalışması yürütülmektedir" açıklaması yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title