Haberler

Trambüs Duraklarına Kitaplık

Malatya’nın toplu taşıma işini yürüten MOTAŞ tarafından ’Her An, Her Zaman ve Her Mekanda Kitap Okunabilmeli’ sloganıyla trambüs duraklarına kitaplık yaptırılarak, ’al götür, oku getir’ kampanyası başlatıldı.

Malatya'nın toplu taşıma işini yürüten MOTAŞ tarafından 'Her An, Her Zaman ve Her Mekanda Kitap Okunabilmeli' sloganıyla trambüs duraklarına kitaplık yaptırılarak, 'al götür, oku getir' kampanyası başlatıldı.

OTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, 55 trambüs durağından 6'sına kitaplık yaptırıldığını belirterek, uygulamanın talepler doğrultusunda diğer duraklarda da yaygınlaştırılacağını kaydetti. Tamgacı, toplu taşımın yanında kendi alanlarında da kültürel çalışmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. Tamgacı, "Kitap okumanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu manada Malatya kitap okumada Türkiye ortalamasının üst sıralarında yer alıyor. Bunu daha da yukarılara taşımak için Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın talimatları doğrultusunda bir çalışma başlattık. Malatya'nın okuma oranı Türkiye ortalamasının üst sıralarında, ancak ülkelerin kitap okuma oranlarına baktığımızda; Türkiye'mizin kitap okuma karnesinin iç açıcı olmadığını görürüz. UNESCO tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de okuma alışkanlığı yok denecek seviyelerde. Avrupa'da yüzde 21 olan kitap okuma oranı, Türkiye'de sadece on binde bir" şeklinde konuştu

Tamgacı, yapılan araştırma sonuçlarıyla kıyaslama yaparak değerlendirmelerde bulundu. Tamgacı, "Kitap Türkiye'de ihtiyaç maddeleri sıralamasında 235'inci sırada yer alıyor. Japonya'da toplumun yüzde 14'ü, ABD'de yüzde 12'si, İngiltere ve Fransa'da yüzde 21'i düzenli kitap okurken, bizim ülkemizde sadece on binde bir kişi kitap okuyor. Türkiye'de günde ortalama beş saat televizyon seyredilirken, kitap okumaya yılda sadece altı saat ayrılıyor. Japon yılda ortalama 25, İsviçreli 10, Fransız 7 kitap okurken, Türkiye'de bir kişi on yılda bir kitap okuyor. Türkiye'de dergi okuma oranı yüzde 4, gazete okuma oranı yüzde 22, radyo dinleme oranı yüzde 24, televizyon izleme oranı yüzde 95. Biz Türklerin kitap okumaya ayırdığı zamanı, Norveçli 300'e, ABD'li 210'a, İngiliz 87'ye, Japon 97'ye katlıyor. Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'nda, kitap okuma oranında Türkiye, Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada yer alıyor. Bu bilgilere vakıf olduktan sonra bir yerden başlamak lazım diyerek asıl işimiz olan toplu taşım hizmetinin yanında kültürel gelişimimize nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük ve bu yola başvurduk. 'Al Götür, Oku Getir' etkinliği çerçevesinde şimdilik trambüs duraklarımızdan 6 tanesine kitaplıklar yerleştirdik. Talep oldukça diğer duraklarımıza da kitaplıklar yerleştireceğiz. Kitabın kolay ulaşılabilirliğini sağlayarak okuyucuyla buluşturuyoruz. Bu faaliyetlerimizi artırarak sürdürmeyi planlıyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çakır Enver Sedat Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Bakmadan Geçme

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title