Haberler

Trabzon ve Giresun'da Kurban Bayramı'nda hareketlilik yaşanıyor

Güncelleme:

Trabzon ve Giresun'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban satış ve kesim yerlerinde hareketlilik yaşanıyor. Trabzon'da kurban almak için bayramın ilk gününü bekleyenler, Akyazı Mahallesi'nde kurulan kurban satış ve kesim yerinin yolunu tuttu. Alanı kurban kesimi için gelenler de yoğunluk oluşturdu. Bayburt'tan büyükbaşlarını satmak için gelen Zafer Karaca, yaklaşık 90 hayvanını sattığını söyledi. Giresun'da ise Aksu mevkisinde kurulu hayvan pazarında satışlar devam etti. Dereli ilçesinin Kümbet köyünde yetiştirilen küçükbaş hayvanların büyük kısmı satıldı.

Trabzon ve Giresun'da, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban satış ve kesim yerlerinde hareketlilik yaşanıyor.

Trabzon'da kurban almak için bayramın ilk gününü bekleyenler, Akyazı Mahallesi'nde kurulan kurban satış ve kesim yerinin yolunu tuttu.

Alanda kurban kesimi için gelenler de yoğunluk oluşturdu.

Bayburt'tan büyükbaşlarını satmak için gelen Zafer Karaca, AA muhabirine, yaklaşık 90 hayvanının tamamını sattığını söyledi.

Elinde kalan birkaç hayvanın da satışını yaptığını ve alıcısına teslim etmek için beklediğini belirten Karaca, "Satışlardan oldukça memnun kaldık. Hayvanları teslim edince memleketimize döneceğiz." dedi.

Öte yandan kurban satış ve kesim yerlerine yakın noktalarda trafik yoğunlaştı.

Giresun

Aksu mevkisinde kurulu hayvan pazarında Kurban Bayramı'nın birinci gününde satışlar devam etti.

Dereli ilçesinin Kümbet köyünde yetiştirdiği 100'ün üzerindeki küçükbaşın büyük kısmını satan Orhan Ural, AA muhabirine, satışların şu ana kadar iyi geçtiğini söyledi.

Elinde az miktarda havyan kaldığını ancak durumundan memnun olduğunu dile getiren Ural, "Bayramın birinci günündeyiz, şu anda da satışlar halen devam ediyor. Vatandaş da ilgili." diye konuştu.

Pazardan hissedarlarıyla büyükbaş hayvan satın alan Cemal Özkaya, hayvan almak için bayramın birinci gününü tercih ettiklerini belirterek "Hissedarlarla ancak bugün bir araya gelebildik ve bugün hayvanı aldık. Hayvan da iyi, fena değil, büyük, son gün de satış anlamında biraz bizim için avantajlı oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Giresun Trabzon Bayburt Kurban Dereli Akyazı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Rasim Ozan beyaz futbolda neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024? Galatasaray şampiyon oldu mu 2024? Crystal Palace Manchester United maç özeti ve golleri izle! (VİDEO)Crystal Palace MANU maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? İsmail Kartal istifa etti mi, kovuldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title