Haberler

Trabzon'da Nemlizade Konağı Trabzon Müzesi Olmalıdır

Güncelleme:

Trabzon'da bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve turizm sektöründen grup, Nemlizade Konağı'nın Trabzon Müzesi olması için bir araya geldi. Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Aksu, Trabzon'da nitelikli bir arkeoloji, etnografi, resim, plastik sanatlar müzesi olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

Trabzon'da bazı sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve turizm sektöründen grup, Nemlizade Konağı'nın Trabzon Müzesi olması için bir araya geldi.

Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Aksu, "Nemlizade Konağı Trabzon Müzesi Olmalıdır" sloganıyla bir araya gelen grup adına Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın açıklamasında, Trabzon'da nitelikli bir arkeoloji, etnografi, resim, plastik sanatlar müzesi olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Aksu, Trabzon'un yerli ve yabancı 1,5 milyona yakın turisti ağırlayan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir şehir olduğuna işaret ederek, "Kültür ve turizminde, kentlerin en önemli ve olmazsa olmaz cazibe merkezlerinden birinin müzeler olduğu herkesin malumudur. Nevi şahsına münhasır yapısı ile mimari bir şaheser yapıt olan ve son yıllarda Trabzon Müzesi olarak hizmet veren Kostaki Konağı'nın, 6 yıldır tadilatta oluşu nedeniyle şehrin nitelikli ve kapsamlı bir müze ihtiyacı daha belirgin hale gelmiştir." dedi.

Kostaki Konağı'nın Trabzon ve bölgenin en nitelikli sivil mimari yapılarından biri olduğunu ifade eden Aksu, şöyle konuştu:

"Tadilat sonrası kendine has mimari ve sanatsal özellikleri ile Atatürk Köşkü gibi müze konak olarak ziyarete açılması uzmanların ortak görüşüdür. Trabzon'a modern bir müze kazandırılana kadar kentte bulunan kamu yapılarından, mimari yapısı ve sergileme kapasitesi ile Nemlizade Konağı, geçici tahsis ile müze olmaya en uygun yapıdır. Nemlizade ailesinin kültür mirası konak, restorasyonu tamamlanmış, 6 kat ve 50 oda-salondan oluşan ve yaklaşık olarak 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yapısı ile Trabzon'da bulunan tarihi öneme sahip en büyük kamu-hazine mülküdür."

Basın açıklamasına Nemlizade Konağı'nın Trabzon Müzesi olmasına destek veren toplam 40 kişi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Aksu Arkeoloji Plastik Trabzon Sivil Toplum Kültür Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title