Haberler

TRABZON BABA YADİGARI KÜTÜPHANEYLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

BABA YADİGARI KÜTÜPHANEYLE YAKINDAN İLGİLENİYORTRABZON'un Maçka ilçesinde, vefat eden Tarihçi-Yazar İlyas Karagöz'ün 80 yıllık yaşamına sığdırdığı yaklaşık 7 bin kitabın yer aldığı 'Livera Köyü Özel Kütüphanesi', kitapseverler ve araştırmacıların ilgi odağı oluyor.

BABA YADİGARI KÜTÜPHANEYLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

TRABZON'un Maçka ilçesinde, vefat eden Tarihçi-Yazar İlyas Karagöz'ün 80 yıllık yaşamına sığdırdığı yaklaşık 7 bin kitabın yer aldığı 'Livera Köyü Özel Kütüphanesi', kitapseverler ve araştırmacıların ilgi odağı oluyor. Karagöz'ün 6 yıl önce hayatını kaybetmesiyle, geriye bıraktığı mirasına oğlu Mehmet Karagöz, sahip çıkıyor.Maçka ilçesi, Yazlık Mahallesi'nde (Livera köyü), Doğu Karadeniz Bölgesi'nin antik tarihi ile ilgili araştırmalar yapan Tarihçi-Yazar İlyas Karagöz (80), tarafından evinin bir bölümünde yaptırılan özel kütüphane, kitapseverler ve araştırmacıların ilgi odağı oluyor. İlyas Karagöz'ün 6 yıl önce hayatını kaybetmesiyle, geriye bıraktığı vasiyetine oğlu Mehmet Karagöz, sahip çıkıyor. Gününün büyük bölümünü kütüphanede geçiren Mehmet Karagöz, 1980 yılında hizmete giren ve yaklaşık 7 bin kitabın yer aldığı baba yadigarı kütüphaneyle yakından ilgileniyor. Mehmet Karagöz, baba mirasını korumak ve vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

'VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİK'

Tarihçi-Yazar Karagöz'e ait, 'Trabzon-Maçka Yer Adları', 'Mitolojide Doğu Karadeniz', 'Tarihsel Süreçte Trabzon Halkı', 'Antik Çağlardan Günümüze Maçka İnsanı' ve 'Olaylar' adlı eserleri, biriktirdiği kitapları ve özel eşyaları da kütüphanede bir araya getiren oğlu Mehmet Karagöz, kütüphanenin herkese açık olduğunu belirtti. Mehmet Karagöz, 'Babam vasiyetnamesinde, kütüphanenin köyde kalmasından yana olduğunu belirtmişti. Onun isteğini yerine getirdik. Kendi bedeni nasıl ki Livera topraklarında çürüyecekse, kitaplarının da aynı yerde çürümesinden yana olduğunu bize söylemişti. Çünkü babam, 'Ben, aç gezdim kitap aldım' derdi. Şu anda üniversite öğrencileri araştırma yapmak için kütüphaneye geliyor. Bizler de gerekli yardımı yapıyoruz. Kütüphanemiz halka açık, bu sene Kültür Bakanlığı'nın sayesinde kütüphaneyi resmileştiriyoruz merak eden, isteyen gelecek araştırmasını yapacak, okuyacakö dedi.

Babasına ait kitapları özenle muhafaza eden Mehmet Karagöz, resmileşmesini beklediği kütüphanenin, Türkiye'de tek özel köy kütüphanesi olduğunu da söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Karagöz Trabzon Maçka Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title