Haberler

Toyota Türkiye'nin "Geleceğin Liderleri" Programı İlk Mezunlarını Verdi

Toyota Türkiye'nin "Geleceğin Liderleri" programı ilk mezunlarını verdi. Mezun olan 5 aday Toyota'da yeni görevlerine başladı.

Toyota Türkiye'nin "Geleceğin Liderleri" programı ilk mezunlarını verdi. Mezun olan 5 aday Toyota'da yeni görevlerine başladı.

Toyota Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Toyota Türkiye İnsan Kaynakları Bölümü tarafından başlatılan Geleceğin Liderleri programı ilk mezunlarını verdi. Binlerce başvuru arasından seçilen Alican Bulutoğlu, Beyza Usak, Faruk Ildır, Gözde Yurtsal ve Hasan Tahsin Bozkurt 2,5 yıllık yoğun eğitim ve oryantasyon programını başarıyla tamamladı.

2010 yılında seçme ve değerlendirme süreci ile başlayan Geleceğin Liderleri programının çıkış amacı, " Toyota Türkiye'nin yükselen hedeflerine koşmasında rol oynayacak, şirketle aynı vizyona sahip 5 geleceğin lideri adayının 2010 yılında işe alımını gerçekleştirmek" olarak belirlenmişti.

Geleceğin Liderleri programı için hazırlanan "Bizimle Yola Çıkmaya Hazır mısınız?" başlıklı ilana binlerce başvuru yapıldı. Toyota Türkiye İnsan Kaynakları, program kapsamında farklı üniversitelerden mezun, minimum 2 yıllık tecrübeli adaylarla önce telefon mülakatı, sonra kişilik envanteri ve İngilizce testi eşliğinde yüz yüze mülakatlar gerçekleştirdi. Tam günlük bir Değerlendirme Merkezi çalışmasına katılan adayların hem takım hem bireysel performansları gözlemlenerek yetkinlikleri değerlendirildi. Son aşamada belirlenen 5 aday, Üst Yönetici (CEO) ile tanıştırıldı.

Geleceğin Liderleri programı, yaygın olarak bilinen "Yönetici Adayı" programlarından katılımcı profili, süre ve içerik olarak farklılık gösteriyor. 2,5 yıllık bir eğitim ve oryantasyon programına tabi tutulan adaylar, geçen süre içinde her 6 ayda bir farklı bir direktörlükte çalışarak çeşitli başlıklarda eğitimler aldı. Şirketin hemen bütün departmanlarında görev alarak bu programı tamamlayan 5 aday, temmuz ayı itibariyle organizasyonun ve kendi taleplerinin en çok örtüştüğü pozisyonlara yerleşerek Toyota Türkiye bünyesinde işe resmen başladı.

Geleceğin Liderleri programı, yılın sonunda iyileştirmeler ve geliştirmelerle ikinci turuna başlayacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Toyota Türkiye Hasan Tahsin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title