Haberler

Toyota Türkiye Ceo'su Özer, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü'nün bu yıl 13.'sünü düzenlediği Endüstri Mühendisliği Günleri'nin konuğu oldu.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü'nün bu yıl 13.'sünü düzenlediği Endüstri Mühendisliği Günleri'nin konuğu oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Toyota CEO'su Orhan Özer, Türkiye'nin önde gelen firmalarının üst düzey isimlerinin konuk olduğu Endüstri Mühendisliği Günleri kapsamında, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda "Toyota Üretim ve Üretim Anlayışı" konulu bir konferans verdi.

Toyota Türkiye ile ilgili bilgilerin yanı sıra öğrencilerle kişisel deneyimlerini de paylaşan Özer, Toyota'nın dünyada 27 ülkede 75 fabrikada otomobil, ticari araç ve motor-transmisyon gibi parçaların üretimini yaptığını aktardı.

Geçen yıl 270 milyar dolarlık ciroya ulaşan Toyota'nın değerlerinin halen Yönetim Kurulu Başkanı olan Cho tarafından 2001 yılında "Toyota Way" adı altında kaleme alındığına değinen Özer, Toyota'nın iki temel ilkesinin "sürekli iyileştirme" ve "insana saygı" olduğunu kaydetti.

Özer, "Toyota'nın global üretim adetlerindeki gelişimin, mücadele ilkesini çok çarpıcı bir şekilde yansıttığını düşünüyorum. 70'li yılların başında 1 milyon adetlik yıllık üretim, bugün 10 milyon seviyesine ulaşmıştır. Bu rakamların, rekabetin son derece ağır olduğu otomotiv sektöründe mücadeleciliğin boyutunu en iyi şekilde yansıttığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Toyota için karın bir hedef değil sonuç olduğunu belirten Özer, öncelikli hedeflerinin üretim maliyetlerini azaltmak olduğunu, bunun da israf, aşırı yük ve dengesiz üretimi ortadan kaldırarak yapılabileceğini anlattı.

Gençlerle birarada olmayı, onlara bilgi ve mesaj vermeyi hem kişisel hem de şirket adına bir sosyal sorumluluk olarak gördüğünü aktaran Özer, "İnsanımızın kapasitesini biliyorum, kendilerine güvenmeleri için de gençlerimizi bilinçlendirmekten büyük memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Toyota Otomotiv Toyota Türkiye Orhan Özer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title