Haberler

Topladığı Sigara Paketlerini Toprağa Gömüyor

Güncelleme:

Afşin'de Sefer Yanık, babasının katili olduğuna inandığı sigarayı vatandaşlardan topladıktan sonra kefenleyip defnediyor.

Afşin ilçesine bağlı Çoğulhan beldesinde ikamet eden Sefer Yanık, babasının katili olduğuna inandığı sigarayı vatandaşlardan topladıktan sonra kefenleyip defnediyor.

Geçirdiği trafik kazası sonrasında felç olan ve Kastamonu'da 6 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi gören Sefer Yanık (62), beş yıl önce sigara yüzünden babasını kaybetti. Tanıdığı bir avukatın sigara nedeniyle hayatını kaybetmesi ve tedavi gördüğü hastanede kendisiyle aynı odada kalan arkadaşının sigaradan dolayı ameliyat olmasına tanık oldu. Yaşadıklarının etkisiyle sigarayla mücadele etmeye karar veren Sefer Yanık, tedavi gördüğü hastanedeki odaları tek tek dolaştı ve sigara içenlerle görüştü. Yanık, hastanede sigara içenleri ikna ederek birçok kişinin sigarayı bırakmasını sağladı.

Hastaneden taburcu olduktan sonra sigarayla mücadele etmeyi sürdüren Sefer Yanık, kahvehane ve sigara satıcılarını tek tek gezip sigaranın zararlarını anlatmaya başladı. Görüştüğü birçok kişiye sigarayı bıraktıran Yanık, aynı zamanda topladıkları sigara paketlerini biriktirdi. Sefer Yanık, daha sonra bunları mezarlığa giderek kefenleyip toprağa gömdü.

Kastamonu'da bu şekilde vatandaşlardan topladığı toplam 2 bin 500 sigara paketiyle birlikte Şehitlik Mezarlığına giden Yanık, ilk önce burada boş bir yerde mezar kazdı. Ardından topladıkları sigara paketlerini kefenleyen Yanık, kazdığı mezara kefeni atıp üzerini toprakla örttü. Yanık, sigara paketlerini gömerken "Babamın katilini yakaladım ve toprağa gömüyorum" dedi.

Yanık, bütün milletin kanını, canını, parasını, hayatını, vicdanını, mülkini, ekmeğini, elbisesini emen ve insanların düşmanı olan sigarayı defnettiğini belirterek şunları söyledi: "Babamın katili olan sigarayı ben vatandaşlardan topladım. Beş yıl önce babam sigaradan kaynaklı kanser oldu ve kaybettim. Bu tarihten sonra bu sigarayla mücadele etmeye başladım" dedi. 2 bin 500 sigara paketini müdüründen, amirinden, vatandaşından çalışanından topladığını ifade eden Yanık, şunları söyledi: "Bu sigara namerttir. Bu sigara dua kabul etmez. Allah'ını seven bu sigarayı içmesin. Bütün tiryakilerin başı sağolsun. Babamın katilini yakaladım ve Kastamonu'da 2 bin 500 sigara paketini akşamın bu saatinde defnettim"

İkna ettiği kişilerin hayır duasını aldığını dile getiren Yanık, sözlerini şöyle tamamladı: "Benim tek çıkarım sigarayı bırakan kişinin evine iki ekmek daha fazla götürmesidir. Yaşamımın sonuna kadar sigarayla mücadele edeceğim" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Çoğulhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title