Haberler

"Topla Gel"e Karabük Ses Verdi

Güncelleme:

Esenler Belediyesi Tarafından Başlatılan "Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel" Projesi İl Sınırlarını Aştı

Karabük'te, kampanyaya destek veren ilköğretim okulu öğrencisi 8 yaşındaki İsmail Baran Açıkgöz, 350 bin plastik kapak toplayarak, ihtiyaç sahibi 6 kişiye tekerlekli sandalye kazandırdı.

Sosyal projeleri ile dikkatleri çeken Esenler Belediyesi'nin çalışmaları Esenler, hatta İstanbul sınırlarını aşarak örnek alınıyor. Vatandaşların çevreye duyarlılarını artırmak ve geri dönüşüme katkılarını sağlamak, ihtiyacı olanlara tekerlekli sandalye temin etmek gibi gayeleri olan "Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel" sloganıyla yürütülen kampanya da İstanbul sınırlarını aşan projelerden birisi. Esenler Belediyesi'nin böyle bir proje yürüttüğünü haber alan herkes, Türkiye'nin dört bir tarafından destek vermeye başladı. Bu örneklerden birisi de Karabük'te yaşandı. Karabük Demir Çelik İlköğretim Okulu öğrencisi İsmail Baran Açıkgöz, ailesi ve arkadaşları başta olmak üzere yakınındaki herkesi örgütleyerek toplam 350 bin plastik kapak topladı ve Esenler Belediyesi'ne gönderdi. Esenler Belediyesi de 6 adet tekerlekli sandalyeyi Karabük'e götürerek bir törenle ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Yurt dışından bile destek var

Karabük Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törende; konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Belediyesi'nin başlattığı kampanyaya 400 kilometre uzaktaki öğrencilerin destek veriyor olmasından dolayı onur ve gurur duyduklarını söyledi. Gençlerin yüreklerindeki engellilere destek olma arzusunun çok önemli olduğunu belirten Çetinkaya, "Ben bu kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Baran kardeşimizin engellilere sahip çıkma, yardımcı olma isteği takdire şayandır. Bu küçük yüreğin büyük işler başardığını görmek çok güzel" şeklinde konuştu. Çetinkaya, kampanyaya Adana'dan, Trabzon'dan ve Türkiye'nin dört bir köşesinden hatta Almanya'dan da destek geldiğine dikkat çekerek, "170 kilo plastik kapağa 1 engelli arabası veriyoruz. Karabük'te yaklaşık 540 kilo kapak toplanmış. Ancak biz bu gayretli çalışmaya, daha fazla araba verdik" dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan Karabük Demir Çelik İlköğretim Okulu öğrencisi Açıkgöz de yaklaşık 4 ay önce öğretmenlerinin bu kampanyadan bahsettiğini ve kapak toplayarak engellilere yardım yapabileceklerini söylemesi üzerine bu kampanyaya katılmaya karar verdiğini söyledi. Açıkgöz, annesinin ve babasının kendisine çok yardımcı olduğunu belirterek, ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkandan Vali'ye plaket

Bu arada tören sonunda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu kampanyaya katkısından dolayı Karabük Valisi İzzet Küçük'e bir şükran plaketi verdi. Göksu'nun plaketini, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya Karabük Vali Yardımcısı Mehmet Polat'a takdim etti. Aynı şekilde Karabük'teki kampanyayı başlatan küçük İsmail Baran Açıkgöz'e de Göksu'nun bir plaketi takdim edildi. Diğer taraftan Karabük Demir Çelik İlköğretim Okulu Müdürü Seda Alp de kampanyanın başarı ile yürütülmesinden ve engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye verilmesinden dolayı Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk'e bir şükran plaketi verdi. Türk'ün plaketini Esenler Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Aydın aldı.

Törene, Karabük Vali Yardımcısı Mehmet Polat, AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Belediyesi Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ve Esenler Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Aydın katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title