Haberler

Tokat'a 100 Milyon TL'lik 29 Tesis Yapıldı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tokat'ın Turhal İlçesi'nde düzenlenen törenle 29 tesisin açılışını yaptı, aralarında Turhal Barajı'nın da bulunduğu 7 tesisin ise temelini attı.

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde 29 tesisin açılışı ve 7 tesisin temel atma töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla yapıldı. Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin son 10 yılda gerçekleştirdiği müthiş dönüşüm neticesinde IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcunu ödediğini hatırlatarak, şöyle dedi:

"Başbakanımız bizi IMF'den kurtardı. IMF Başkanı bir toplantıda Başbakanımızdan borç istedi. Bu konu Bakanlar Kurulunda görüşülerek karara bağlandı. 120 milyar dolarlık döviz rezervi olan Türkiye IMF'ye 5 milyar dolar borç verdi. Bir zamanlar ülkemiz 70 cente muhtaç idi. O günler geride kaldı. 13,5 katrilyon zorunlu tasarruf mevduatı ödendi. Başbakanımız Maliye Bakanımızla görüşerek 'Devletin millete borcu olmaz' dedi. KEY paraları ödendi. İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Bizler milletin efendisi değiliz, hizmetkârıyız."

Türkiye'nin ayakta kalması için güçlü olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, "Büyük hedeflerimiz var. Birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Türkiye'yi bölmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz. Düşmanlarımız 250 yıldan beri bizi bölüp parçalamak istiyor. 21. asır bizim asrımız olacak." ifadesini kullandı.

Türkiye'de büyük hizmetler gerçekleştirildiğini Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Ülkemizde 58 yerleşim yerinin su sıkıntısı vardı. DSİ'nin yürüttüğü çalışmalarla, büyük yatırımlarla bu problemlerin tamamı çözüldü." dedi.

Tokat yatırımları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Temelini atacağımız tesisler arasında şehir için çok önemli olan muhteşem Turhal Barajı da bulunmakta. Bu baraj ile Turhal ilçesinde Kazova, Turhal Ovası ve Yazıtepe ovalarına ait yaklaşık 50 bin dekar araziyi sulayacak, şehir merkezine içme ve kullanma suyu temin edeceğiz. 5,36 Megawatt kurulu gücündeki kanal santral ile de yılda 20 milyon kilowatt – saat elektrik enerjisi üretileceğiz. Ayrıca mansaptaki muhtemel taşkınları kontrol altına almış olacağız." diye konuştu.

Tokat'a hizmetlerinin Turhal Barajı ile sınırlı olmadığının altını çizen Prof. Dr. Eroğlu "Buraya ayrıca 40 milyon TL tutarında 51 müjde ile geldim. Eylül 2012'de şehre verdiğim 16 adet müjde ile birlikte Tokat'ımıza 1 yılda toplam 235 milyon TL tutarında 67 müjde vermiş oldum." ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri daha sonra 36 projenin temelini attı ve açılışını yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Turhal Tokat Güncel Haberler

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title