Haberler

Tkp/ml Davasında Eğitim-Sen Üyesi Öğretmene 12 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

TKP/ML örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan Eğitim-Sen üyesi öğretmen Yusuf Demir, “terör örgütü üyesi olmak, silah ve patlayıcı madde temin etmek” suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TKP/ML örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan Eğitim-Sen üyesi öğretmen Yusuf Demir, "terör örgütü üyesi olmak, silah ve patlayıcı madde temin etmek" suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Yusuf Demir ve Ünal Şengezer ile tutuksuz sanık Muharrem Demir hazır bulundu. Sanık Yusuf Demir'in tutuklandığı gün dünyaya gelen kızı Nora ve eşi Sevgi Demir izleyici olarak duruşmaya katıldı. Karar duruşmasında sanıklara son sözleri soruldu. Savunmasında sendikacı olduğunu belirten tutuklu sanık Yusuf Demir " 15 aydır tutukluyum. Sendikacıyım. Siyasal bir kimliğe sahibim. Dosyada yakalandığım iddia edilen çanta ile alakalı olmadığım raporlarla ortaya çıkmıştır. Çantayı görmedim. Tutuksuz sanık olarak yargılanan kardeşim Muharrem Demir ile telefon görüşmesinde kardeşime 'Taylan' diyorum. Çünkü kardeşime aile içinde ve arkadaşları arasında Taylan olarak hitap ediliyor. Bu durum emniyet fezlekesine kod adı olarak girmiş. Ancak emniyette gözaltındayken de kardeşime Taylan diye seslendiler. Ben eğitimci ve aktif bir sendikacıyım. Katıldığım mitingler yasal mitinglerdir. Eğitimci olduğumdan eğitime dair sorunlara duyarlıyım. 63 kişilik bir sınıfa öğretmenlik yapıyorum. Bu yüzden eğitimde yaşanan sorunlara duyarlıyım. Bu yüzden dosyada sendikal faaliyetlerim var. Tahliyemle birlikte beraatimi talep ediyorum" dedi.

TKP/ML TİKKO operasyonu kapsamında tutuklandığı gün kızının doğduğunu belirten Yusuf Demir, "'Kızıma annesi fotoğraflarımı göstererek tanıtıyor. Kızımın büyüyüşünü hücremdeki fotoğraflarından takip ediyorum. Bu dosya böylesi bir mağduriyet yaratmaya yönelik bir dosyadır. Bir önceki duruşma 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'ne denk gelmişti. O zaman hak ihlallerimizin giderilmesini bekliyorduk. Bugün de yılın son günü. Yarın yeni bir yıl. İçimizde bir umut var. Tahliyemle birlikte beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık Yusuf Demir'den sonra savunma yapan tutuklu sanık Ünal Şengezer ise, "Yusuf Demir'le yaptığım halı saha konuşması emniyet fezlekesinde yer alıyor. Muharrem'le düğünde çekildiğimiz bir fotoğraf da örgütsel doküman olarak dosyada yer almış. Yıllardır aynı numarayı kullanıyorum. Örgütsel görüşmem kayıtlı değildir" dedi.

Tutuklu sanık Yusuf Demir'in avukatı Güray Dağ ise müvekkili hakkında TKP/ML örgütü ile bağ kurulacak bir delil bulunmadığını savunarak, "Müvekkilim muhalif ve sosyalist kişiliğiyle tanınan bir sendikacıdır. Bu nedenle polisin açıkça husumet beslediği bir kişidir. Bu husumet nedeniyle komplo kurduğunu düşünüyoruz" dedi.

Verdiği aranın ardından kararını açıklayan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Yusuf Demir ile Ünal Şengezer'i "terör örgütüne üye olmak ve silah ve patlayıcı madde temin etmek" suçlarından 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Muharrem Demir'in ise beraatine karar verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title