Haberler

TİM ve THY arasında Hava Kargo İşbirliği Protokolü imzalandı

Güncelleme:

Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında ihracatçılara uygun koşullarda kargo hizmeti vermeyi amaçlayan "Hava Kargo İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında ihracatçılara uygun koşullarda kargo hizmeti vermeyi amaçlayan "Hava Kargo İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Söz konusu protokolün imza töreni, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TİM Başkanı İsmail Gülle ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'nın katılımıyla Ticaret Bakanlığında gerçekleştirildi.

Burada konuşan Aycı, geçen yılın aralık ayında hayata geçirilen iş birliğinin, ihracatçıların stratejik pazarlara daha kolay erişim sağlaması ve ülkeye daha fazla döviz kazandırmak için başlattıklarını söyledi.

Yeni protokolle ilk defa bozulabilir ürünleri indirim kapsamına aldıklarını ifade eden Aycı, "Bozulabilen ürünlerin içinde yumurtadan balığa kadar Türkiye'nin ihracatında son derece önemli ihracat kalemleri de bu işin içine girdi. Bunun yanında e-ticaret ürünlerine kadar varan daha geniş bir ürün yelpazesini indirim kapsamı içine alarak 46 ihracat yapılan ülkede yüzde 10 ila yüzde 35 oranında indirim verme konusunda anlaştık." değerlendirmesinde bulundu.

Aycı, salgın döneminde uçakların önemli bir kısmını kargoya sevk ederek, yolcu taşımadaki kayıpları telafi etmek için kargoyu kullandıklarını bildirdi. Aycı şunları kaydetti:

"Geçen ay THY'nin kargo kısmı bir başarıya daha imza attı. Dünyada 3. sıraya yükseldiler. Dünyada taşınan her 20 kargodan birisini Turkish Cargo taşıyor. Bugün ihracatçımıza verdiğimiz yüzde 10 ila yüzde 35 arasındaki indirim ile ihracatımızda yaklaşık 6 milyar dolarlık ek kapasite oluşacak."

"Turkish Cargo'nun katkısı büyük"

TİM Başkanı Gülle de salgın döneminde sektörün küresel devlerinin batması tartışılırken THY 'nin tüm olumsuz durumlara karşın yeni seferler açarak yoluna devam ettiğini söyledi.

Sınırların kapandığı, kara yolu ulaşımının neredeyse imkansız hale geldiği salgının en zorlu anlarında Turkish Cargo'nun hava lojistiğindeki sağlam altyapısıyla ihracat ailesinin yanında olduğunu ifade eden Gülle, "Bu yeni protokolle hava yoluyla ihracatın payını çok daha yukarılara taşıyacağız. Küresel lojistik ağlarında ciddi kopmaların olduğu, konteyner endekslerinin 4-5 katına çıktığı bir dönemde, ihracatımızı son 12 aylık dönemde 200 milyarın üstüne çıkarmamızda Turkish Cargo'nun katkısı oldukça büyük." değerlendirmesinde bulundu.

Gülle, bugün ihracatçılar için yeni bir protokolle iş birliğini genişlettiklerini bildirdi. Protokol kapsamında, genel kargo, yumurta, yaş meyve ve sebze, balık kapsamında taşınabilecek ihraç ürünlerinin 35 ülkedeki 46 destinasyona yüzde 10 ila yüzde 35 aralığındaki indirim oranlarıyla taşınabileceğini söyleyen Gülle, 35 ülke arasında en çok ihracat yapılan ilk 5 ülkenin de yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Turkish Cargo İhracat Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title