Haberler

Tika'nın Macaristan'daki Faaliyetleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik'in konuşması- Seminerden detaylar- Macar-Türk Dostluk Derneği Başkanı Büyükelçi Istvan Szabo'nun açıklamaları- Mimar Gergö Kovacs'ın açıklamaları TİKA'nın Macaristan'daki faaliyetleri- Macar-Türk Dostluk Derneği'nin düzenlediği seminerde TİKA'nın faaliyetleri ve ülkedeki Osmanlı dönemi eserleri tanıtıldı Macar-Türk Dostluk Derneği'nin düzenlediği etkinlikte, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Macaristan'daki faaliyetleri ve ülkedeki Osmanlı dönemi eserleri tanıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik'in konuşması- Seminerden detaylar- Macar-Türk Dostluk Derneği Başkanı Büyükelçi Istvan Szabo'nun açıklamaları- Mimar Gergö Kovacs'ın açıklamaları TİKA'nın Macaristan'daki faaliyetleri- Macar-Türk Dostluk Derneği'nin düzenlediği seminerde TİKA'nın faaliyetleri ve ülkedeki Osmanlı dönemi eserleri tanıtıldı Macar-Türk Dostluk Derneği'nin düzenlediği etkinlikte, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Macaristan'daki faaliyetleri ve ülkedeki Osmanlı dönemi eserleri tanıtıldı.Budapeşte'de düzenlenen etkinlikte konuşan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Macar-Türk Dostluk Derneği'nin iki ülke arasında dostluk köprüsü olduğunu söyledi.TİKA'nın bugüne kadar dünya genelinde birçok projeye imza attığını vurgulayan Çevik, "Bulunduğumuz ülkelerde tarihi eserlerin restorasyonunun yanı sıra sağlık, eğitim, altyapı çalışmaları konusunda da katkı sağlamaya çalışıyoruz. TİKA, Macaristan'da 2014 yılında kuruldu. Bu kadar kısa sürede burada 33 proje hayata geçirildi. Macaristan'da eğitim, sağlık gibi alanlar başta olmak üzere birçok projeye destek sağlandı. Bu projeler artarak devam edecektir" dedi.Macar-Türk Dostluk Derneği Başkanı Büyükelçi Istvan Szabo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA'nın Macaristan'da çok başarılı projelere imza attığını kaydederek, "Macar-Türk Dostluk Derneği, 1989 yılında kuruldu. Yaptığımız programlarla Türk ve Macar halkını birbirine daha da yakınlaştırmayı amaçlıyoruz. TİKA, Macaristan'da yaklaşık bir buçuk yıl önce kuruldu. Derneğimiz 2004 yılından beri TİKA ile irtibatta. TİKA'nın Macaristan'daki faaliyetleri ile gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.Seminerde TİKA'nın yürüttüğü projeler hakkında sunum yapan Mimar Gergö Kovacs ise, "TİKA, Budapeşte'de Gül Baba Türbesi, Pecs'te İdris Baba Türbesi, Szigetvar'da Kanuni Camii ve Türk-Macar Dostluk Parkı'nın proje ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Gül Baba Türbesi'ndeki çalışmalar, iki ülkenin ortak katkıları ve mimarları tarafından yapılıyor. Bu türbe, Avrupa'nın en kuzeyindeki Osmanlı eseri olması açısından önemli" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Çevik Macaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title