Haberler

Tika'dan Mitroviça Okullarına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kosova’da eğitim kapasitesinin ve kalitesinin yükseltilmesi amacıyla projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kosova'da eğitim kapasitesinin ve kalitesinin yükseltilmesi amacıyla projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

TİKA tarafından Mitroviça Belediyesinde bulunan AntonZakoÇayupi İlk Öğretim Okulu ve Hasan Priştina Ekonomik Lisesi'nde gerçekleştirilen projeler, T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri'nin katılımlarıyla açıldı.

Anton Zako Çayupi okulunda yetersiz koşullarda eğitim gören Arnavut ve Türk öğrenciler TİKA'nın desteğiyle yeni eğitim yılına yepyeni bir ortamda girdi. İstanbul Bayrampaşa Belediyesi tarafından inşa edilen İsa Bey Camisi yanında bulunan Anton Zako Çayupi İlk Öğretim Okulu bölgede Arnavutça'nın yanı sıra Türkçe eğitim veren tek okul olma özelliğine sahip. Söz konusu okulda TİKA tarafından Türkçe ve Arnavutça eğitiminin verildiği üç sınıfın tadilatı ve donanımı yapılırken, modern çok amaçlı salon kurulumu ile okul tuvaletlerinin tadilatı da gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bahtiri, TİKA'ya ve Büyükelçiye teşekkürlerini ifade ederek Türkiye'nin gerek savaş öncesinde gerek savaş sırasında ve sonrasında da Kosova'ya yardım ettiğini hatırlattı.

İki ülke arasında özel bir ilişkinin bulunduğunu vurgulayan Bahtiri, "Eğitime yardım demek, bu ülkenin geleceğine de yardım demektir. Çünkü burada bilgi, gelişim ve iyi olan her şey başlıyor" dedi.

Törenin ardından okulun Türk ve Arnavut öğrencileri tarafından hazırlanan şarkı ve halk oyunları gösterileri izlendi.

İlkokuldaki tören sonrasında iki bilgisayar laboratuvarı yenilenen Hasan Priştina Ekonomi Meslek Lisesinde de tören düzenlendi.

İşsizlik oranının yüzde 40 olduğu Kosova'da yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması ve işsizliğin azaltılması için meslek liseleri önemli bir rol üstlenmekte. Mitroviça'nın en önemli meslek okullarından biri olan Hasan Priştina Ekonomi Lisesinde ise TİKA tarafından 34 bilgisayarlı iki muhasebe laboratuvarı kuruldu. Gerçekleştirilen proje ile, öğrencilerin tam donanımlı laboratuvarlarda daha nitelikli eğitim almaları, sanal şirket kurulması ve muhasebe uygulamaları gibi konularda teorik bilgilerin gerçek hayatta uygulamalı bir şekilde öğrenmeleri sağlanarak okuldan mezun olduktan sonra piyasaya daha donanımlı bir şekilde girmelerinin amaçlandığı belirtildi.

Lise müdürü Avdullah Bejtullahu, Büyükelçi Kılıç ve TİKA Koordinatörü Hasan Burak Ceran'a yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür ederek, öğrencilerin artık teori derslerinin yanı sıra pratik de yapabileceklerini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mitroviça İstanbul Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

İsrail'in Demir Kubbe'si paramparça! Hizbullah, kamikaze drone ile yapılan saldırının görüntülerini paylaştı

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Bakmadan Geçme

Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Bursa Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Bursa'da kurban pazarı nereye, hangi ilçeye kuruluyor?
TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title