Haberler

Tika, Bakü Devlet Üniversitesine Televizyon Stüdyosu Kuruyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : BDÜ Rektörü Prof. Dr. Abel Meherremov ile TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat'ın imza atması -Stüdyodan detaylar Meherremov ile Polat'ın stüdyoları gezmeleri Abel Meherremov'un konuşması Mustafa Haşim Polat'ın konuşması TİKA, Bakü Devlet Üniversitesine televizyon stüdyosu kuruyor Türk İşbirliği ve Kalkına Ajansı (TİKA), Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) İletişim Fakültesinde yüksek teknolojili radyo odaları ve televizyon stüdyosu kuruyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

BDÜ Rektörü Prof. Dr. Abel Meherremov ile TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat'ın imza atması

-Stüdyodan detaylar

Meherremov ile Polat'ın stüdyoları gezmeleri

Abel Meherremov'un konuşması

Mustafa Haşim Polat'ın konuşması TİKA, Bakü Devlet Üniversitesine televizyon stüdyosu kuruyor

Türk İşbirliği ve Kalkına Ajansı (TİKA), Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) İletişim Fakültesinde yüksek teknolojili radyo odaları ve televizyon stüdyosu kuruyor.

TİKA Bakü Program Koordinatörlüğünün yürüttüğü "BDÜ İletişim Fakültesi Müfredatının Yenilenmesi ve Teknik Eğitim Altyapısına Destek Projesi" kapsamında yapılan çalışmalarda sona gelindi.

BDÜ Rektörü Prof. Dr. Abel Meherremov ile TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat stüdyolarda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Meherremov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, medyanın çok hızla değiştiğini, iletişim fakültelerinde de reforma ihtiyaç duyulduğunu, bunun için de teknik altyapılarının güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Üniversitenin bu tarz bir stüdyo kurulumu için maddi imkanlarının olmadığını söyleyen Meherremov, TİKA'ya başvurdukları ve sonuçta yüksek altyapıya sahip stüdyoların kurulduğunu belirtti.

TİKA yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür eden Meherremov, stüdyoları kullanarak üniversitedeki yenilikleri hem Azerbaycan'a hem de Türk dünyasına duyuracaklarını söyledi.

TİKA Bakü Program Koordinatörü Polat ise Azerbaycan'ın Türkiye ile Türk dünyası arasında bir köprü olduğunu vurgulayarak gazetecilik eğitimi veren BDÜ'yü desteklemeyi bir borç bildiklerini ifade etti.

TİKA olarak BDÜ'nün stüdyolarını yenilemekten onur duyduklarını belirten Polat, buradan yetişen öğrencilerin ortak değerlerin korunması açısından ciddi katkılar sağlayacağını ümit ettiğini kaydetti.

Meherremov ve Polat, gerçekleştirilen ve planlanan faaliyetlerin somutlaştırılması ve daha etkin devam ettirilmesiyle ilgili TİKA ve BDÜ arasında işbirliği protokolüne imza attı.

Proje kapsamda, BDÜ İletişim Fakültesi müfredatının ve teknik altyapısının yenilenmesi ve akademik heyetin güçlendirilmesi amacıyla bir dizi faaliyet hayata geçiriliyor.

Yüksek teknolojiye sahip yayın, yapım ve ses kurgu odalarından oluşan radyo birimi ile televizyon stüdyosu kurulum çalışmaları devam ederken, üniversite öğrencilerinin Türkiye'de yüksek lisans eğitimi almaları ve gelecekte TİKA'nın desteği, BDÜ ve Gazi Üniversitesi koordinasyonunda, Türk Dünyası İletişim Fakültesi kurulması planlanlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title