Haberler

Ticaretin Başkentinde Beyin Fırtınası

BAKA ile ilçedeki kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve yatırımcılar beyin fırtınası gerçekleştirdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ticaretin başkenti olarak bilinen, Türkiye ve dünyaya yayılmış önemli işadamlarının katılacağı Ticaret Kongresi, Botanik Bahçesi ile Ulusal Gözlemevi projeleri hazırlığı içindeki Antalya'nın Akseki İlçesi'nde, geniş katılımlı toplantıya katıldı.

Teşvik sisteminin ilçe bazında olması önerisi dikkat çeken toplantıda, BAKA'nın faaliyetleri ve destekleri hakkında bilgi verildi ilçede yapılabilecek yatırımlar ve ilçenin yatırım potansiyeliyle ilgili kaynaklar ele alındı.

Antalya, Isparta ve Burdur ile ilçelerin ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere çalışmalarını sürdüren BAKA Antalya'nın tarihi ilçelerinden Akseki'yi ziyaret ederek bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Akseki Atatürk İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek'in ile Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, İGA ( İbradı, Gündoğmuş, Akseki) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve ilçedeki kurum amirleri ile köy muhtarları biraraya geldi.

KIRSAL TURİZM, RÜZGAR ENERJİSİ

İbradı'dan sonra Akseki'yi ziyaret ettiklerini belirten Genel Sekreter Engin, Akseki'nin özellikle kırsal turizm potansiyelini yerinde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve katılımcılara kalkınma ajansları hakkında bilgilendirmede bulundu. BAKA'nın son dönemde kazandırmış olduğu yatırımlar hakkında da bilgi veren Engin, şöyle devam etti:

"BAKA olarak Antalya, Isparta ve Burdur ve ilçelerinin ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. En son Kumluca'ya 6 aylık çalışma sonunda 75 milyon TL'lik yatırım kazandırdık. Sera atıklarından elektrik üretilecek, ayrıca çevreye zarar veren atıklardan gübre de üretilecek. BAKA olarak Akseki'ye de böyle güzel yatırımları kazandırabiliriz. Akseki'de kırsal turizm, mağara turizmi, eko-turizm alanında projeler geliştirilebilir. Rüzgar enerjisi anlamında ilçede önemli bir potansiyel var. Ayrıca, ilçenin endemik bitkileri mutlaka ekonomiye kazandırılmalı. Bu alanda yapılacak çalışmalara BAKA olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız."

BAKA'ya ziyaretleri için teşekkür eden Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren de, "Ticaretin başkenti olarak bilinen Akseki'de, Kaymakamlık olarak bir ticaret kongresi düzenlemek istiyoruz. Akseki'nin tüm Türkiye'ye ve dünyaya yayılmış birçok önemli işadamı var, onların tecrübelerinden ilçe olarak istifade etmek istiyoruz" dedi.

Çeviren, kongre ile ilçeye ekonomik olarak önemli kazanımlar sağlanabileceğini belirtti. Akseki Kaymakamı, ilçede yapmayı planladıkları Botanik Bahçesi Projesi ve Ulusal Gözlemevi Projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

TEŞVİKLERDE İLÇELERE POZİTİF AYRIMCILIK

Toplantıda, geçtiğimiz günlerde kurulan İGA AŞ'nin (İbradı-Gündoğmuş-Akseki) Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay ise, İGA hakkında bilgi verdi. Üç ilçenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan bir şirket olduklarını belirten ve 'üç ilçenin kaderinin bir olduğu'na vurgu yapan Uluğkay, "Antalya ülkemizin turizm başkenti; ancak İbradı, Gündoğmuş ve Akseki istenilen gelişmişlik düzeyine henüz ulaşamamış ilçeler. Bu ilçelerimizin yatırım teşviklerinde Antalya ile bir tutulmaması lazım. İlçe bazlı bir teşvik sistemine gidilirse, bu ilçelerimizin kurtuluşu olur" diye konuştu.

Yeni teşvik sistemi hakkında BAKA olarak çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Genel Sekreter ENGİN de, ilçe bazlı teşvik sistemi önerisini, diğer önerilerle birlikte Ekonomi Bakanlığı'na ve bölge milletvekillerine ilettiklerini kaydetti.

Antalya'ya yılda bin 600 profesyonel futbol kulübünün kış hazırlık kampı yapmak üzere geldiğini söyleyen Uluğkay, "Ancak, Antalya'ya yaz hazırlık kampları için de futbol kulüpleri çekilebilir. Yaz hazırlık kampları için ideal rakım 900-1400 metre. Akseki rakımı, bozulmamış ormanlık dokusu ve doğal güzellikleri ile yaz hazırlık kampları için çok uygun. Bu alanda İGA olarak çalışma yapmak istiyoruz" dedi.

Akseki'de yetişen endemik bitkilerin belli bir standartta piyasaya verilmesi gerektiğine de vurgu yapan Uluğkay, bu ürünlerin markalaştırılarak ve paketlenen ürünlerin üzerine ortak bir marka vurularak pazara sunulması gerektiğini söyledi.

Toplantıda, Akseki Göktepe Kayak Merkezi Projesi'nin halen devam eden bürokratik işlemlerinin bir an önce tamamlanması ve kayak merkezinin altyapı çalışmalarına başlanması gerektiği ifade edildi. Katılımcılar, ilçede yumurta tavukçuluğu ve et tavukçuluğu alanında çalışmalar yapılabileceği belirtilerek BAKA'dan destek talep etti.

BAKA heyeti, Akseki ziyareti kapsamında Emiraşıklar Köyü'nde yer alan Ali Paşa Konağı'nı da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Engin, Akseki'ye gelen turistler için son derece konforlu bir konaklama imkanı sunan butik otel tarzındaki işletmeden dolayı tesis sahibi Mustafa Kaya'yı kutladı. Engin, Akseki'de turizmin geliştirilmesi için benzer tesislerin kurulması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuncay Engin Antalya İbradı Akseki Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title