Haberler

The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® Başlıyor!

Güncelleme:

Fransa'da 1987 yılından beri gerçekleştirilen ultra maraton, The North Face® markası sponsorluğunda yürütülüyor ve ultratrailmb.com sitesinden canlı takip edilebiliyor.

Dünyanın en zorlu ve prestijli Ultra Maratonu The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® Başlıyor!

Caner Odabaşıoğlu'nunda aralarında bulunduğu 19 Türk atlet, ultra maratonların referansı olarak kabul edilen ve 26 Ağustos- 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®Maratonu'nda koşmaya hazırlanıyor.

Fransa'da 1987 yılından beri gerçekleştirilen ultra maraton, The North Face® markası sponsorluğunda yürütülüyor ve ultratrailmb.com sitesinden canlı takip edilebiliyor. "Never Stop Expoling" ( Kesfetmekten asla vazgeçme) sloganıyla ön plana çıkan markanın katkılarıyla gerçekleşen maraton, 3 ülke (Fransa-İtalya-İsviçre), 3 yüksek dağ (The 2 Savoie- The Aosta Valley-Valais), 15 yerel il, 7 vadi, 71 buzulla beraber 400 zirveyi kapsıyor.

Bu sene 74 ülkeden, 6000 koşucu ve 2000 gönüllünün katıldığı ve 5 gün sürecek olan ultra maraton, Chamonix-Chamonix, Courmayeur-Champex-Chamonix, Sur les Traces des Ducs de Savoie, La Petite Trotte à Léon adlı 4 farklı yarış ve bir özel etkinlikten meydana geliyor.

Yarışların 'En'i," Chamonix-Chamonix" Maratonu

Ultra maratoncuların hayatlarında bir defa bitirmeleri gereken tur olarak nitelendirilen Chamonix-Chamonix yarışında, Fransa, İtalya ve İsviçre olmak üzere üç ülkede geçiliyor. Maksimum koşu süresi 46 saat olan maraton, 168 km koşu ve 9600 m'lik tırmanışı da kapsıyor. "Yarışların 'en'i" olarak bilinen The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc®maratonu başlangıç tarihinden itibaren, koşuculara adrenalin dolu eşsiz bir deneyim sunuyor.

Zorlu yarış zorlu parkur "Courmayeur-Champex-Chamonix" Maratonu

Dünyanın en zorlu ve en prestijli yarışları arasında gösterilen Courmayeur-Champex-Chamonix olarak adlandırılan ultra maratonun maksimum koşu süresi ise 26 saat olarak göze çarpıyor. 1900 koşucuyla sınırlı olan zorlu maraton, 100 km koşu parkurunun yanı sıra 5950 m'lik yüksek tırmanıştan meydan geliyor.

2 ülke arası uzun mesafe "Sur les Traces des Ducs de Savoie" Maratonu…

Zorlu rotalarından ötürü vahşi bir alternatif yarış olarak nitelendirilen ve 2 ülke arasındaki uzun mesafeyi kapsayan Sur les Traces des Ducs de Savoie maratonu sadece 1500 koşucunun katılımıyla gerçekleşiyor. Ultra maratonun maksimum koşu süresi 33 saat olmakla beraber sadece 119 km'lik koşu parkurunu kapsıyor.

Muhteşem bir takım yarışı "La Petite Trotte à Léon"

Tam bir takım yarışı olarak adlandırılan "La Petite Trotte à Léon" maratonu, 2 kişilik grupların yer aldığı toplamda 80 takımın yarıştığı adrenalin dolu bir macera sunuyor. Maraton boyunca 300 km'lik koşu parkuruyla 3 farklı ülke rotası çiziliyor. Maksimum koşu süresinin 136 saat olduğu heyecanlı maraton adeta yarışan her bir sporcunun takım ruhunu ortaya çıkarıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

The North Face İsviçre İtalya Fransa Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title