Haberler

Tesk'ten Kar Lastiğinde Kara Borsa Uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu kış lastiği uygulamasıyla ilgili yapılan yeni düzenlenme sonrasında kar lastiği ihtiyacının 10 kat arttığını kaydetti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu kış lastiği uygulamasıyla ilgili yapılan yeni düzenlenme sonrasında kar lastiği ihtiyacının 10 kat arttığını kaydetti. Palandöken, "Fırsatçılar yönetmeliğin yayınlanması ile birlikte kar tipi lastikleri piyasadan toplayarak yüksek fiyattan el altından satıyor. Şoför esnafımızın ve vatandaşlarımızın karaborsadan alışveriş yapmaması için hem kar tipi lastik üretimi artırılmalı, hem de zaman kaybedilmeden süre uzatılmalıdır" dedi.

Palandöken, Türkiye'de 16 milyon 825 bin araç bulunduğunu ve piyasada yeterli kar lastiği bulunmadığını belirterek, kar lastiği uygulaması için belirlenen sürenin acilen uzatılması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de toplam lastik pazarının 18 milyon adet seviyesinde olduğunu, bunun 6 milyonunun yeni araçlarda, 12 milyonunun ise lastik değişiminde kullanıldığını ifade eden Palandöken, "Lastik pazarının büyük bir çoğunluğunu sayıları 8 milyon 515 bine ulaşan otomobillerin lastikleri oluşturuyor. Zorunluluk getirilmeden önce kar lastiği yılda 1.5 milyon adetlik bir pazardı. Şimdi en az 10 katı kar lastiğine ihtiyaç var" diye konuştu. İhtiyacın artmasının karaborsa ihtimalini de gündeme getirdiğini kaydeden Palandöken, şunları belirtti:

"Şu an piyasada kar tipi lastik bulunmuyor. Çünkü kar tipi lastik hem az üretiliyor, hem de piyasadaki lastikleri bazı fırsatçılar yönetmeliğin yayınlanması ile birlikte piyasadan toplayarak yüksek fiyattan el altından satıyorlar. Şoför esnafımızın ve vatandaşlarımızın karaborsadan alışveriş yapmaması için hem kar tipi lastik üretimi artırılmalı, hem de zaman kaybedilmeden süre uzatılmalıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Tesk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title