Haberler

Tesk Başkanı Palandöken: Caddeler Yok Oluyor

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin birçok mağazanın kapanmasına yol açtığını belirterek, "Kültürümüzün ve tarihimizin hatta yaşantımızın bir parçası olan esnaf dükkanlarını korumak gerekiyor TESK Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin"...

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin birçok mağazanın kapanmasına yol açtığını belirterek, "Kültürümüzün ve tarihimizin hatta yaşantımızın bir parçası olan esnaf dükkanlarını korumak gerekiyor TESK Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin birçok mağazanın kapanmasına yol açtığını belirterek, "Kültürümüzün ve tarihimizin hatta yaşantımızın bir parçası olan esnaf dükkanlarını korumak gerekiyor. Evvela sokak, sonra mahalle şimdi de caddeler yok oluyor" diye konuştu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, "Aynı dükkanda yıllarca esnaflık yapmış ve şehrin caddelerindeki yılların mağazaları AVM'lerin sermaye gücüne ve haksız rekabetine dayanamayarak tek tek yok oluyorlar" ifadelerini kullandı. Kültürün ve tarihin hatta, yaşantının bir parçası olan esnaf dükkanlarını korumak gerektiğini ifade eden Palandöken, "Evvela sokak, sonra mahalle şimdi de caddeler yok oluyor" dedi.

-"KAYBOLAN KÜLTÜR BİR DAHA GERİ GELMİYOR"-

Kültürümüzün bir parçası olan esnaf ve sanatkarın haksız rekabet ortamından korunması için "Perakende Yasa" tasarısının bir an evvel kanunlaşmasını istediklerini söyleyen Palandöken, "Haksız rekabetin yarattığı olumsuz durumlardan birisi de cadde mağazacılığının bitmesidir. Şehrin kültüründe yer etmiş yılların lokantaları, pastaneleri, giyim mağazaları bir bir kapanıp yerlerine her şey 1 lira olan ucuz Çin mallarının satıldığı ucuzcu marketlere bıraktı. Değerlerimiz kayboluyor. Büyük AVM'ler şehrin içinde kuruldukları sürece, perakende sektörüne bir düzen getirilmediği sürece bu değerlerimizi nostaljik hikayelerde hatırlayacağız. Zaman kaybedilmeden kuralların konulması lazım" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Bendevi Palandöken Tesk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title