Haberler

Terzilik Mesleği Zor Durumda

Mersin'in Mut ilçesinde terziler, hazır giyim sektöründeki teknolojik gelişmeler ve fiyatlar nedeniyle artık tamir işleri yapar hale geldi.

Mersin'in Mut ilçesinde terziler, hazır giyim sektöründeki teknolojik gelişmeler ve fiyatlar nedeniyle artık tamir işleri yapar hale geldi.

Terziler, teknolojik gelişmeler ve fiyatlar nedeniyle hazır giyim sektörüyle rekabet edemez hale geldi. Eskiden müşterilerin istediği renk ve kumaşlardan ceket, pantolon ve takım elbiselerini diken terziler, hazır giyim sektörünün cazip fiyatları nedeniyle sadece tamirat yapar hale geldi.

Artık iş yeri kirasını dahi ödeyemez hale gelen terzi İbrahim Korkmaz, "45 yıldır terzilik mesleği yapmaktayım. Yaklaşık 20-25 yıl önce müşterilerin özel terzileri olurdu. Bu terziler ise müşterilerine özel kıyafetler dikerdi. Her terzi ustasının kendine has müşterisi vardı. Hatta müşterilerinin beden ölçülerini ezberlemiş gibiydiler. Şimdi bunlar yalan oldu. Hazır giyim ve tekstil sanayi çok gelişti. Terzide bir elbise diktirme fiyatı hazır giyimden pahalı. Vatandaş da bundan dolayı hazır giyimi tercih ediyor" dedi.

Mesleklerinin eskisi kadar rağbet görmemesi nedeniyle artık elbiselerin söküklerini dikerek geçindiklerini ifade eden Korkmaz, "Bugün gelinen noktada hazır giyim sektörü büyük bir gelişim gösterdi. Bizim de bu koşullar altında bu sektörle rekabet etme imkanımız yok. Mesleği gelecek nesillere taşıyacak çırak ve kalfa da bulunmuyor. Artık terziler günlerini tamirat yaparak geçiriyor. Hazır giyim bizi bitme noktasına getirdi" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Korkmaz Mersin Mut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title