Haberler

"Terörle Mücadelede Ulusal ve Uluslararası Koordinasyon"

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Saran: "Terörle mücadele, ulusal ve uluslararası bilgi paylaşımı, koordinasyon, işbirliği ve tüm ülkelerce benimsenen temel stratejilerin gözetilmesini, u...

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Ulvi Saran, "Terörle mücadele, ulusal ve uluslararası bilgi paylaşımı, koordinasyon, işbirliği ve tüm ülkelerce benimsenen temel stratejilerin gözetilmesini, uygulanmasını gerektiriyor" dedi.

Saran, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) ile Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen "Terörle Mücadelede Ulusal ve Uluslararası Koordinasyon" konulu uluslararası konferans kapsamındaki  "Ulusal terörle mücadele koordinasyon birimlerinin yapısı ve genel görevi: Ülke sunumları, iyi uygulamaların ve çıkarılan derslerin paylaşılması" başlıklı birinci oturumunun başkanlığını yaptı.

Terörle mücadelede, tüm ülkelerce paylaşılan uluslararası standartların benimsenmesinin önemine işaret eden Saran, terörle mücadele ve kamu güvenliğinin sağlanmasında üst düzey politikaların belirlenmesi, güvenlik örgütlenmesi çatısının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Saran, istihbarat elde eden, geniş kapsamlı uygulamalar yürüten kuruluşlar ve faaliyetleri arasında koordinasyonun sağlanması, adli kovuşturma yürüten birimler arasında bilgi alışverişi olması gerektiğini dile getirerek, "Terörle mücadele, ulusal ve uluslararası bilgi paylaşımı, koordinasyon, işbirliği ve tüm ülkelerce benimsenen temel stratejilerin gözetilmesini, uygulanmasını gerektiriyor" diye konuştu.

- "ABD, terörle mücadele partnerlikleri oluşturdu"

ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel TM Forumu Koordinatörü Eric Rosand ise ABD'nin terörle mücadele konusunda 11 Eylül'den sonra yepyeni bir bilince kavuştuğunu ifade ederek, "Sabırlı, disiplinli ve öldürücü düşmanla karşı karşıya kaldığımızı öğrendik" dedi.

Terörle mücadelenin yükünün, yerel toplumlar, vatandaşlar, hükümetler, uluslararası organizasyonlar gibi birden fazla aktörün omuzlarında olduğunu söyleyen Rosand, "ABD, terörle mücadele partnerlikleri oluşturdu. Biz, son 10 yıl içinde ulusal bir terörle mücadele programına bağlı kaldık; uluslararası işbirliği bununla bağlantılı. Yapmaya çalıştığımız, bizim farklı yerel terörle mücadele güçlerimize stratejik bir şekilde yardımcı olmak ve onlarla bilgi paylaşmaktır. Sadece ulusal değil uluslararası ağ da çok önemli" diye konuştu.

İspanya Ulusal Terörle Mücadele Koordinasyon Merkezi Kurumsal İlişkiler Departmanı Hizmet Birimi Başkanı Francisco Toro Mansilla da İspanya ve Türkiye'nin ortak bir yönünü, "iki ülkenin çeşitli terör türlerinin yıllardır tehditi altında bulunması" olarak açıkladı.

Mansilla, İspanya'da terörle mücadelenin temel amaçlarını "siyasi partiler arasında eylem birliği", "güvenlik güçlerinin uyumlu çalışması", "uluslararası işbirliği" ve "terör mağdurlarının tanınması ve bunlara destek verilmesi" şeklinde sıraladı.

Francisco Toro Mansilla, güvenlik güçlerinin, terör saldırılarının etkilerini nötralize edebildiklerini ve bazı kuruluşlarda terörle mücadele kapasitesini güçlendirdiklerini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ulvi Saran İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title