Haberler

Terörden Kaçan Çift, İşyerlerinin Açılışını Siyah Kurdeleyle Yaptı

Terör olayları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinden Batman’a göç etmek zorunda kalan girişimci çift, burada yeni işyerlerinin açılışını siyah kurdele ile yaptı.

Terör olayları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonun sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinden Batman'a göç etmek zorunda kalan girişimci çift, burada yeni işyerlerinin açılışını siyah kurdele ile yaptı. Kurdeleyi, Nusaybin'den Batman'a göçen 24 anne kesti.

Nusaybin'de, 32 yıldır güzellik merkezi işleten Cemal ve Türkan Bozkurt çifti, ilçedeki hendek ve barikatlar ile tuzaklanan patlayıcılar yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyon nedeniyle Batman'a göç etmek durumunda kaldı. Çift, işyerlerini de Batman'a taşıdı. Çiftin yeni işyerinin açılışı bugün yapıldı. Ancak bilinenin aksine açılışta kırmızı değil, siyah kurdele kesildi. Kurdeleyi de, çift gibi terör yüzünden ilçeyi terk eden Nusaybinli 24 anne kesti.

Terör nedeniyle ilçedeki 32 yıllık ekmek kapılarını kapattıklarını anlatan Cemal Bozkurt, kendi ülkelerinde göçmen olduklarını kaydetti. Batman'a yerleştiklerini ve bir rızık kapısı açmaya karar verdiklerini belirten Bozkurt, "Göç ettikten sonra maddi sıkıntılar yaşadık. Benim oğlum tıp okuyor, kızım Nusaybin'de lise okuyordu. Bir süre onlara bir kuruş bile yardım edemedim. 'Baba' dediklerinde ağlıyordum. Bu durum bir babayı kahreder ve ölüme bile götürür. Psikolojimiz bozuldu. Geldik dostlarımız sayesinde, onların moral desteği ile burayı açtık. Umarız hayırlara vesile olur" dedi.

"KURDELEYLE ACILARI PARÇALAMAK İSTEDİK"

Acıları temsil ettiği gerekçesiyle işyerlerini siyah kurdele ile açtıklarını vurgulayan Bozkurt, "Keşke bütün anneleri çağırıp burayı açtırabilseydik. Yarın Anneler Günü, onun için o siyah kurdeleyi parçalayarak o acıyı parçalamalarını istedik" diye konuştu.

Türkan Bozkurt da çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Nusaybin bizim doğup, büyüdüğümüz yer. Memleketimiz, vatanımız. Türkiye'nin hepsi bizim memleketimiz. Çok sıkıntılar yaşadık. Hepimizin acısı aynı. Ben kendi acımı söylediğim zaman dostumun acısını da paylaşıyorum. Şuan da hepimiz aynıyız" ifadelerinde bulundu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemal Bozkurt Nusaybin Mardin Batman Politika Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title