Haberler

Teknofest'e Başvuruların Son Gününde Bakanlardan Tweet Zinciri

Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne başvurular sona erdi.

Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne başvurular sona erdi. Başvuruların son gününde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın başlattığı tweet zincirine bazı bakanlar ve ünlü isimler destek verdi.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim sponsoru olduğu TEKNOFEST 2019'a başvuruların son gününde, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar'ın Hakkari Merkez Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin videosuyla başlattığı tweet zincirine çok sayıda bakan ve ünlü isimden destek geldi.

Bayraktar, "Hayal ettiklerini araştırmak, geliştirmek, üretmek için herkes TEKNOFEST'te. Öyle değil mi?" sorusuyla başlattığı tweet zincirine, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır'ı etiketledi.

Bu mesaj üzerine Kacır, "Kesinlikle öyle… Hakkari'den, Rize'ye herkes #TEKNOFEST'te" diyerek, Rize Merkez Kurtuluş İlkokulu öğrencilerinin videosunu paylaştı. Kacır, attığı mesaja Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar'ı etiketledi.

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar da "Bu gençler çığır açıcı teknolojilerde ülkemizi en ileri seviyeye taşıyacak." mesajıyla Rize Merkez Şehit Şuayip Seferoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun videosunu paylaştı. Haluk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a hitaben "Ne dersiniz Sn. Bakanım?" sorusunu yöneltti.

Bakanlardan TEKNOFEST'e destek tweetleri

Oluşturulan tweet zincirine kayıtsız kalmayan Varank, Haluk Bayraktar'ın sorusuna, "Maşallah derim : )" yanıtını verdi.

"Geleceğin Lider ülkesi Türkiye'yi inşa ederken ödüller kazanma ve genç bilim insanları ile tanışma fırsatı! Genç kardeşlerimizi TEKNOFEST'e bekliyoruz!" mesajını yazan ve Sinop Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin videosunu paylaşan Varank, "Öyle değil mi?" diyerek, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu sosyal medya zincirine ekledi.

Bakan Kasapoğlu, mesajında, "Gençliğimiz yarınların gelişmiş ve müreffeh Türkiye'sini kurmak için TEKNOFEST'te yarışıyor! Alanya Hayate Hanım Ortaokulu. Herkes #TEKNOFEST'te Öyle değil mi?" diyerek Alanya Hayate Hanım Ortaokulu öğrencilerinin görüntülerini paylaştı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u etiketledi.

Bakan Ersoy ise, "Doğayı, kültürü, tarihi koruyacak teknolojiler üretmek için herkes #TEKNOFEST'te!" şeklindeki tweetine Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin videosunu ekledi ve tweet zincirine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u ekledi.

"Teori ve pratik #TEKNOFEST'te buluşuyor! Öğrencilerimiz için hayal etme, üretme, başarma fırsatı: https: //www.teknofestistanbul.org/tr/2019-teknoloji-yarismalari" iletisini paylaşan Bakan Selçuk da Kayseri Melikgazi Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğrencilerinin görüntülerine yer verdiği tweetinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ı etiketledi.

Bakan Turhan da, "Ulaşılamayan yer kalmasın diye, Herkes #TEKNOFEST'te" şeklindeki mesajının yer aldığı iletisinde Tokat Bilim ve Sanat Merkezi'nde öğrencilerin yer aldığı görüntüyü paylaştı.

Turhan'ın pası kendisine atması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, attığı tweette "#MilliTeknolojiHamlesi ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği için atılmış büyük bir adım. Geleceğin güvenli Türkiye'sini gençlerimiz kuracak!" mesajına yer verdi.

Soylu, Şırnak Cizre Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin yer aldığı videoyu paylaştı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bakan Soylu'nun kendisini etiketlemesi üzerine paylaştığı iletide, "Türkiye'nin her yerinden #TEKNOFEST'e katılan gençlerimiz, bize istikbalimizin göklerde olduğunu gösteriyor!" ifadesine yer verdi.

Van İpekyolu Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerinin görüntülerini paylaşan Demir, tweetinde TEKNOFEST'in resmi hesabını etiketledi.

Zincir, organizasyonun resmi hesabından yapılan, "Biz de yarışmacılarımız gibi heyecanlıyız! Türkiye'nin birikimi ve geleceği ile tanışma fırsatı #TEKNOFEST'te, 2019 Teknoloji Yarışmaları'nda! Bugün başvurular için son gün." ifadesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Bayraktar Türkiye Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

title