Haberler

Teknik Direktör Rıza Çalımbay: "Kimseyi Kırgın Değilim"

Eskişehirspor Yönetiminin Yollarını Ayırma Kararı Verdiği Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Kimseye Kırgın Olmadığını Söyledi.

Eskişehirspor yönetiminin yollarını ayırma kararı verdiği teknik direktör Rıza Çalımbay, kimseye kırgın olmadığını söyledi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Atatürk Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında Eskişehirspor'la olan sözleşmesini fesih ettiklerini açıkladı. Eskişehirspor'un çok iyi takım olduğunu ve iyi yerlere geleceğine inandığını ifade eden Çalımbay, "Ekip olarak biz görev yaptığımız süre içerisinde ne söz verdiysek gerçekleştirdik. 2'inci ligden Süper Lige çıkan takımların yüzde 80'i ertesi sene tekrar düşüyor. Biz tüm zorluklara rağmen ilk yıl süper ligde kalmayı başardık. Eskişehirspor şuanda eski günlerine döndü ve Süper lig takımı oldu. Geçtiğimiz sezon mükemmel maçlar oynadık ve mükemmel sonuçlar aldık. Eskişehirspor geçmişinde belki bizim kadar uzun süre çalışan tek Abdullah Gegiç hocamız vardı. Onun dışında bir teknik direktör ben hatırlamıyorum. Görev süresi içerisinde sıkıntılar yaşadığımız da oldu ama hiçbir zaman mücadeleden kopmadık. İlk sene hakem hataları nedeniyle 15-20 puanımız gitti. Ona rağmen biz bir şey yapmadık. Eskişehirspor'u ligde tutmayı başardık" dedi.

ESKİŞEHİRSPOR'U SÜPER LİGDE KALICI HALE GETİRDİK

Yeni sezona sorunlarla başladıklarını anlatan Rıza Çalımbay, stoper eksiğini çözemediklerini söyledi. İstedikleri futbolcuları transfer edemediklerini söyleyen Çalımbay şöyle konuştu:

"Bu sene en büyük hedefimiz geçtiğimiz yıldan daha iyi bir yerde ligi bitirmekti. Sezona biraz sıkıntılı başladık. Bizim en büyük sıkıntımız 2 tane stoper eksiğiydi. Ama maalesef bizim istediğimiz oyuncuları alamadık. İstediğimiz transferleri yapamadık. Bu sıkıntı lige de yansıdı. Kim ne derse desin bu sezon biz ligde iyi oynadık. Yüzde 80'e yakın çok iyi oynadık ama maalesef oynadığımız oyunu skora yansıtamadık. İnanılmaz şekilde hatalar yaptık, yemememiz gereken golleri yedik, atmamız gereken golleri atamadık. Yapılan istatistiklere göre Türkiye'nin en çok şut atan takım Eskişehirspor, orta yapmada ilk 2 veya 3'üncü sırada yer alıyor. Biz Eskişehirspor'u ligde kalıcı bir hale getirdik. Ama benim anlayamadığım ligin başladığının ertesi haftasında taraftarların tepkisi. Bu tepkiler bizi etkilemez ama futbolcuları yüzde 100 etkiliyor. Taraftardan maç bitmeden tepki göstermemelerini istedim. Buna rağmen Gaziantep maçında maçın bitimine 12 dakika kala tepki göstermeye başladılar. Ben Eskişehirspor'a taraftar için geldim. Eskişehirspor taraftarı 12'inci adamım değil birinci adamımdı. Taraftar her zaman haklıdır, taraftar her zaman iyiyi ister."

TAKIMIN ÜZERİNE ÇIKACAK OYUNCUYLA YOLLARIMI AYIRIRIM

Hiçbir futbolcuyu takımın üzerine çıkarmadığını belirten Çalımbay, bazı futbolcuları bu nedenle kadro dışı bıraktığını söyledi. Ümit Karan'ın ve daha önce de Youla'nın kadro dışı kaldıklarını anımsatan Çalımbay şunları kaydetti:

"Takımımızda kadro dışı bıraktığımız oyuncular oldu. Ben hiç kimseyi takımın üzerine çıkartmam. Takımın üzerine çıkacak oyuncuyla kesinlikle yollarımızı ayırırım. Hiçbir zaman buna izin vermem. Örneklerini de kadro dışı bıraktığımız arkadaşlarımızda görüyorsunuz. Benim üzüldüğüm noktalardan bir tanesi kendisini takımın üzerinde gören, takımı takmayan, maça gelmeyen, maçta disiplinsiz harekette bulunan arkadaşların prim almasıdır, bu arkadaşların tribünler tarafından desteklenmesidir. Biz birisini kadro dışı bırakıyorsak mutlaka bir hata yapmıştır. Ümit Karan'ı kadro dışı bırakıyorsam yüzde yüz kendi hatası vardır. Kendisine de hatasını söyledim. Youla'yı Beşiktaş'a götüren de buraya getiren de benim. Youla maça gelmiyor hem de en kritik maçımıza gelmiyor. İnsanlar ona prim veriyor. Hiç kimsede Youla niye gelmiyor demiyor. Biz yönetime gerekli raporları veririz ve yönetim kadro dışı kalıp kalmayacağına karar verir."

SÖZLEŞMEM FESH OLDU, ALMAMAM GEREKEN PARANIN YÜZDE 30'UNU ALDIM

Eskişehirspor ile sözleşmesinin fesih olduğunu açıklayan Rıza Çalımbay, kimseye bir kırgınlık duymadığını da söyledi. Çalımbay şöyle devam etti:

"Benim burada tazminatım yok. Bir işyerinde işveren bir çalışanını çıkartıyorsa o çalışanın orada bir hakkı var. Sözleşmede yazılı olan hakkını tabii ki alması gerekir. Bizim de aramızda bir sözleşme var. Ben Eskişehirspor'dan almam gereken paranın yüzde 30'una anlaştım. Yaklaşık 350 bin TL olan bu para için de ileriki tarihli bir çek aldım. Çünkü buradan iyi bir şekilde ayrılmak istiyorum. Benim yardımcılarımın sözleşmelerinde yapılan bir hata nedeniyle görüşmelerimiz sürüyor. Yanlış yapıldığını değil hata yapıldığını söylüyorum. Bir teknik direktör ne yapması gerekiyorsa biz hepsini yaptık. Başarılı sezonlar geçirdik. Yöneticilerimize ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Biz burada kimseye kırgın değiliz. Ne taraftara kırgınız ne de başkalarına. Herkes kendi işini yaptı. Üzerine basa basa söylüyorum biz çatır çatır futbol oynadık, hiç kimseye de ezilmedik. Sadece şanssız gittik. Buraya gelecek olan arkadaşlarımız şanslı olduğu sürece bu takım yüzde 100 yukarılara çıkacaktır, yukarılarda olacaktır. İyi bir takıma sahibiz. Son yaşananları hak etmediğimizi düşünüyorum. Her zaman her şey iyi gitmez. İyi gitmediği zamanda iyi bir şekilde ayrılmak gerekiyordu. Biz yine de iyi bir şekilde ayrılıyoruz ve kırgınlığımız bulunmuyor. Bu sezon yaptığımız en büyük yanlışlardan bir tanesi El Saka'nın takımdan gitmesidir. El Saka'nın olduğu yere iyi bir takviye yapamadık."

Takımda bazı Pele ve Jaycee'nin disiplinsiz hareketleri olduğunu bunları yönetime bildirerek kadro dışı kalmasını istediğini belirten Çalımbay, ancak bu futbolcuların başkan tarafından kadro dışı bırakılmadığını söyledi.

ESKİSİNDEN DAHA DA HIRSLIYIM

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, şuanda eskisinden daha da çok hırslı olduğunu belirterek, dinlenmeyi düşünmediğini ve Türkiye yada yabancı ülkede teknik direktörlük yapmaya devam edeceğini söyledi. Çalımbay, "bundan sonra çok çok iyi olacağına inanıyorum. Eskisinden daha çok hırslı ve daha doluyum. Ben kolay kolay pes etmem. Burada inanılmaz derecede tecrübeler kazandım. Daha ligin başındayız. Daha yapacağım çok işler var. İnşallah gittiğimiz yerlerde de çok çok iyi duruma geleceğiz. Benim burada içim rahat. Buruk olarak ayrıldığımız yerler de çok. Ama sevinerek ayrıldığımız yerler daha da çok"dedi.

ÜMİT KARAN'IN TAKIMI ÖRGÜTLEDİĞİ İDDİASI

Rıza çalımbay, Ümit Karan'ın kendisinin gitmesi için takımı ve taraftarları örgütlediği yolunda söylentilerin olduğunu ifade ederek, "Ben birkaç gün önce Ümit Karan ile görüştüm. Bir televizyon kanalında Ümit Karan'ın taraftarları, herkesi örgütlediği ve Rıza hocanın takımdan gitmesi yönünde bir söylem nedeniyle Ümit Karan beni aradı. Kendisi bana öyle bir kelime kullanmadığını, böyle bir şeyi kendisinden beklememem gerektiğini söyledi. Ben de kendisine futbolcuları aradığını ve futbolculara oynamamaları yönde konuştuğunu söyledim. Bu durumu da bana futbolcular söyledi. Kendisine böyle bir şeyin olup olmadığını sordum. Var demez tabii ki. Bana böyle bir şey olmadığını söyledi. O zamana kadar öyle bir düşüncem yoktu. Ama şimdi bazı şeyleri birleştirince ufak ufak inanmaya başladım. Başarılı iki sezondan sonra ligin ikinci haftasında takımın tepki göstermesi bana ters geliyor. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama bu da bir gerçek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title