Haberler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelerle ilgili kararına Kurum'dan tepki: CHP'nin yönetim anlayışı tam da budur

Güncelleme:

Deprem bölgesindeki seçim sonuçları nedeniyle depremzedelere yönelik hakaret içerikli paylaşımlar gündemden düşmezken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bir otelde misafir ettiği depremzedeleri çıkartma kararı alması büyük tepki çekti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da yaptığı paylaşımda, "CHP'nin yönetim anlayışı tam da budur. İnsanlıkları partizanlığın önüne geçmiş, vicdanları kararmış. Onları CHP'nin insafına terk etmedik, bundan sonra da etmeyiz!" dedi.

Deprem bölgesindeki illerden seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük oranda oy verilmesinin ardından, sosyal medyada bazı kullanıcılar depremzedelere yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Bu durum Türkiye'nin gündemine otururken CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, bir otelde misafir ettiği depremzedeleri seçimden 2 gün sonra çıkarma kararı alması büyük tepki çekti.

KURUM: DEPREMZEDELERİ CHP'NİN İNSAFINA TERK ETMEDİK

Bu isimlerden biri de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. Kurum yaptığı paylaşımda, "CHP'nin yönetim anlayışı tam da budur. İnsanlıkları partizanlığın önüne geçmiş, vicdanları kararmıştır. Ama herkes müsterih olsun. Hiçbir vatandaşımız sahipsiz değil, Devletimiz her bir kardeşimizin yanındadır! Depremzedelerimizi CHP'nin insafına terk etmedik, bundan sonra da etmeyiz!" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelerle ilgili kararına Bakan Kurum'dan tepki: CHP'nin yönetim anlayışı tam da budur

DEPREMZEDELERİ AFAD AĞIRLAYACAK

Gelişmelerin ardından AFAD Başkanı Yunus Sezer imzası ile Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle barınma ihtiyacı duyan afetzedelerin Süleymanpaşa ilçesinde kiralanan otelde masraflarının bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince karşılandığı ancak afetzedelere verilen geçici konaklama hizmetinin sonlandırılacağı bilgisinin alındığı ifade edildi.

Depremzedelerin milletin ve devletin emaneti olduğu belirtilen yazıda, "Asrın felaketine maruz kalan afetzedelerimizin milletimizin ve devletimizin emaneti oldukları hassasiyetiyle konaklama ve diğer ihtiyaçlarının tamamının karşılanması, misafirlerimizin ne zaman isterlerse o zamana kadar konaklayacakları şekilde bedeli ödenmek kaydıyla otel tahsisinin sağlanması" istendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelerle ilgili kararına Bakan Kurum'dan tepki: CHP'nin yönetim anlayışı tam da budur

BÜYÜKŞEHİR KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU: LİMİT SEBEBİYLE SÜRELERİ ERKEN DOLDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "İlimize gelen depremzede kardeşlerimizin beklenenin çok üzerinde olması sebebiyle ve Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan 5 milyon TL'lik limit sebebiyle öngörülen süre erken dolmuştur." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Depremzede misafirlerimizin konaklama yerlerinin değiştirilmesine ilişkin konu, bu limitlere mayıs ayı itibarıyla ulaşıldığı ve yapılan sözleşme bedelinin tamamlanması sebebiyle Valilik ve AFAD'a bilgi verilerek ve koordineli bir şekilde otellerden AFAD'ın konaklama tesislerine nakledilecek olmasından ibarettir."

BİR AÇIKLAMA DA VALİLİK'TEN

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, AFAD ve diğer kurumlarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da depremzedelerin yanında olunacağı ifade edilerek, afetzedelerin her türlü ihtiyacının karşılanmaya devam edileceği vurgulandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Murat Kurum Tekirdağ Misafir Deprem Güncel Haberler

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Bakan Şimşek duyurdu! Zorunlu Afet Sigortası geliyor

Bakan Şimşek duyurdu! Zorunlu Afet Sigortası geliyor

Bakmadan Geçme

Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'a neden dava açtı? Acun Ilıcalı ve Aziz Yıldırım arasında ne oldu, olay ne? Kimler kurban kesebilir, kimler kesemez? Kurban kesmenin şartı nedir, kimler yükümlüdür? Kısırkaya plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kilyos plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Leros Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Leros Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kalimnos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kalimnos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Simi Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Simi Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sisam Adası'na (Samos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sisam Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?
Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

500

Yorumlar (23)

Emre Bozkurt:

İŞTE CHP ZİHNİYETİ KENDİLERİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNÜRSEN KONUŞURSAN SENİ ÖTEKİLEŞTİRİRLER SADECE ONLARIN NE DÜŞÜNDÜĞÜ ÖNEMLİ VİCDANSIZLAR SİZİ

227
66
yanıtYanıtla
Geliyor Az Kaldı:

Pardon AKP yazacaktınız galiba.

yanıt23
yanıt67
Birol akdağ:

Hani 300 milyar dolar getiriyordu başkanınız ne oldu daha deprem zedelere bunu yapan devletin başına geçse neler yapar Allah sizin elinize düsürmesin bu vatanı.

160
34
yanıtYanıtla
ertugrul ceylan:

SEÇTİN Mİ DE GETİRMESİNİ BEKLİYORSUN.

yanıt16
yanıt99
Zafer yılmaz :

Akp,devletin tüm imkanlarına sahip ve istediği gibi kullanıyorlar.x partinin belediyesine laf söylemeleri yalnızca kirli bir siyasetdir. Tüm imkanlara sahip hükümet, neden bu insanları otel köşelerine bırakıyor.Biraz da millet yesin.Kendileri yemekten doymamışlarmıdır nedir.

58
125
yanıtYanıtla
RahimCalis:

CHP SEÇİMİ KAZANIRSA EN BAŞTA NEFRETİNİ DEPREMZEDELERE KUSUCAK BU BELLİ OLDU DEPREMZEDELERE DÜNYAYI DAR EDİCEK İNTİKAM İÇİN LAKİN ERDOĞAN KAZANIRSA BU MİLLETİ KİMSEYE EZDİRMEZ

119
59
yanıtYanıtla
Geliyor Az Kaldı:

Kime oy verdiler ise oraya gitsinler.

28
139
yanıtYanıtla
Osman Öztürk:

sen zavallı birisin

yanıt22
yanıt3
Hacı Şembeki:

Ak parti öncesi Türkiyede aynen Tekirdağ Belediyesinin yaptığının zulümlerin milyonlarcasini yaşadı...Bu yapılanlar chp zulmünün Sadece Fragmanı...

106
31
yanıtYanıtla
ertugrul ceylan:

70 YILDIR İKTİDAR OLMAYAN BİR PARTİYİ NE KADAR GÜZEL SUÇLADINIZ 3 AYDIR DEVLET BARINMALARINI AYARLAMADIYSA ONLARA YAZIK BARINMA AYARLANDIVE GİTMEYİ TERCİH ETMİYORSALAR ONLARA AYIP BEN TURİZMCİYİM MAYISTAN BAŞLAYARAK 5 AY ÇALIŞIP 12 AY HARCAMAK ZORUNDAYIM OTELCİYE DE YAZIK.

yanıt12
yanıt79
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title