Haberler

Teb'in "Girişim Bankacılığı" Onuncu Ayını Doldurdu

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Leblebici: "TEB Girişim Bankacılığı ile hedeflerimizin önüne geçtik. 10 ayda 17 bin yeni iş fikrine destek sunduk"

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, TEB Girişim Bankacılığı ile hedeflerinin önüne geçtiklerini belirterek, "10 ayda 17 bin yeni iş fikrine destek sunduk" dedi.

TEB'in bi yol ocak ayında başlattığı "Girişim Bankacılığı"nın süreç içerisinde geldiği yer ve 10 aylık süreçte yapılan çalışmalar, TEB Genel Müdürü Leblebici'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Leblebici, bu yılın ocak ayında Türkiye'nin en kapsamlı "Girişim Bankacılığı"nı kendilerinin sunduğunu ifade ederek, "Finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetlerimizle girişimcileri destekliyoruz. Böylece parlak iş fikirlerini ekonomiye kazandırırken, TEB olarak Girişim Bankacılığı ile yeni başarılara imza atıyoruz. Amacımız geleceğin KOBİ'lerini yaratmak. Bir şirketin başlangıcından büyümesine kadar her evresinde onların yanında olmak istiyoruz" diye konuştu.

KOBİ'lere sundukları finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetleri girişimcilere özel olarak sil baştan kurguladıklarını dile getiren Leblebici, "Müşteri temsilcilerimize girişimcinin dilinden anlayacak şekilde eğitimler veriyoruz. Yine girişimcinin dinamiklerini göz önünde bulunduran özel bir kredilendirme mekanizması kurduk. Kurumsal, KOBİ, esnaf ölçeğindeki firmaları analiz etmekte kullandığımız yöntemler, girişimciyi kredilendirmekte yetersiz kalacaktı. Bu nedenle, kredilendirmede karar verme sürecine girişimcinin projesini de dahil ettik. Yani kredilendirme de, girişimcinin iş fikrinin potansiyeli de kredi değerlendirme sürecine önemli hale geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Ümit Leblebici, girişimcinin ödeme gücü ve vadesini de dikkate alarak özel finansman seçenekleri, masrafsız bankacılık işlemleri sunduklarını hatırlattı.

"Danışman banka" anlayışıyla, elde ettikleri finansmanla fikirlerini "nasıl işe dönüştürebileceklerinden", projelerini "nasıl pazarlayacaklarına" kadar her konuda girişimcilere yol gösterdiklerini belirten Leblebici, "Yılda ortalama 260 bin işletmenin kurulduğunu, 140 bininin ise kapandığını düşündüğümüzde, böyle bir desteğin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu nedenle gerek fikir aşamasında gerekse fikirlerini hayata geçirilme aşamasında danışman banka olarak girişimcilerin yanlarında duruyoruz" dedi.

TEB Girişim Bankacılığı kapsamında hayata geçirilen "Girişim Evi" ile ilgili de bilgiler veren Leblebici, Girişim Bankacılığı ile 10 ayda yaklaşık 3 bin girişimciye 800 saat eğitim verdiklerini, 200 girişimcinin de yaklaşık 400 saat danışmanlık hizmeti aldığını söyledi.

Leblebici, İstanbul'da hayata geçirilen TEB Girişim Evi'nin kapılarının "İş fikrim var" diyen herkese ücretsiz olarak açık olduğuna dikkati çekerek, bu çatı altında onlara sadece eğitim ve danışmanlık hizmeti vermekle kalmadıklarını, 273 projeyi dinleyerek, 31 projeye Girişim Evi'nde bulunan Kuluçka Merkezi'nde olanakları seferber ettiklerini, proje sahiplerine ihtiyaç duydukları fiziki çalışma ortamını sunduklarını ifade etti.

- "Bir yıl olmadan yaklaşık 17 bin yeni projeye sahip girişimciye ulaştık"

Leblebici, tüm bu çabalarının sonuçlarını almaya başladıklarını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Haziran ayında Girişim Evi olarak ev sahipliği yaptığımız, indirimli yemek ve etkinlik kulübü GastroClub, BIC Angel Investments'tan yatırım aldı. İki girişimcinin de yabancı yatırımcılarla görüşmeleri sürüyor. 'Temiz teknoloji' konusunda projesi olan bir girişimcimiz de IBM SmartCamp bölgesel finalini kazanarak ülkemizi Silikon Vadisi'nde dünya finalinde temsil etmeye hak kazandı. Bu örnekleri daha da artıracağımıza inanıyoruz.

Girişimcilerle birlikte başarı hikayeleri yazmaya devam ederken, bankacılık anlamında da önemli bir ivme kat ettik. TEB Girişim Bankacılığı ile her yıl 13 bin girişimciye ulaşma hedefiyle 5 yıllık bir yol haritası çıkarmıştık. Bugün bu hedeflerimizin önüne geçtik. Henüz bir yıl olmadan yaklaşık 17 bin yeni projeye sahip girişimciye ulaştık."

Ümit Leblebici, girişimci olmak isteyen herkesin hedef kitleleri içinde yer aldığını belirterek, yüksek katma değer üreten projelere daha fazla önem verdiklerini dile getirdi.

Bu anlamda teknogirişimcilerin kendileri için öncelikli olduğuna değinen Leblebici, "Ancak mevcut bir ürün veya hizmete farklı bir bakış açısı, yönetim ya da satış modeli getiren girişimcileri de bekliyoruz. Önemli olan rekabet gücü daha da yüksek bir Türkiye'nin oluşumuna katkı sağlayacak projeleri bulup desteklemek" dedi.

"Girişimcilerin başarı hikayelerini birlikte yazıyoruz"-

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da, KOBİ'lerle olduğu gibi, girişimcilerin de başarı hikayelerini birlikte yazdıklarını dile getirerek, bu hikayelerden oluşan reklam kampanyalarına ilişkin şunları kaydetti:

"Bugüne kadar TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ TV, TEB KOBİ Danışmanları gibi bankacılık sektörü için sıra dışı diyebileceğimiz hizmetlerimizle KOBİ'lerin yanında olarak onların kendi hikayelerini yazmalarına destek olduk. Hatta bu hikayelerden birini iki yıl kadar önce reklam kampanyamıza taşımıştık.

Gerçek hikayelere TEB Girişim Bankacılığı ile devam ediyoruz. Yeni reklam filmimizin kahramanı İsmail Berber. Berber, bizim ilk destek verdiğimiz girişimcilerden biri. Tam şarj ile 250 km giden, 100 km'de 90 kuruşluk elektrik tüketen bir araç üretti. Kendisine tanıtımdan pazarlamaya kadar her konuda destek sağladık. Hayalini gerçeğe dönüştürmesine yardımcı olduk. Şimdi, yatırımcılar distribütörle görüşme halinde. TEB olarak amacımız, İsmail gibi birçok girişimcinin hayalini gerçekleştirmek, Girişim Bankacılığında büyümeye devam etmek."

TEB'in yeni reklam filmi

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, TEB, girişimcilerle birlikte yazdığı başarı hikayelerinden birini yeni reklam filmi ile ekranlara taşıyor.

TEB'in destek verdiği girişimcilerden İsmail Berber'in gerçek başarı öyküsü TEB Girişim Bankacılığı'nın reklam filminin konusu oldu. Berber'in bizzat oynadığı reklam filminde, senaryosundan çekimine kadar en önem verilen unsur gerçeklik oldu.

Herkesin TEB Girişim Bankacılığı ile birlikte yaşanmış bir başarı hikayesine tanık olması için filmde İsmail'in yaşadığı ev, çalıştığı atölye, ailesi ve komşuları yer aldı.

Toplantıda basın mensupları ile paylaşılan reklam, bu akşam saat 21.00'da ulusal kanallarda da dönmeye başlayacak. Toplantıya teknogirişimci İsmail Berber de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Ekonomi Bankası Ümit Leblebici Danışman Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title