Haberler

TEB Başkanı Üney'den "Büyük Eczacı Mitingi" açıklaması

Güncelleme:

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, eczacıların hak arama mücadelesinde olduğunu belirterek, "16 Ekim'de, meslektaşlarımızla eczane çalışanlarımızla eczacılık fakültelerinde okuyan genç meslektaşlarımızla ve ailelerimizle birlikte Büyük Eczacı Mitingi'nde olacağız." dedi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, eczacıların hak arama mücadelesinde olduğunu belirterek, "16 Ekim'de, meslektaşlarımızla eczane çalışanlarımızla eczacılık fakültelerinde okuyan genç meslektaşlarımızla ve ailelerimizle birlikte Büyük Eczacı Mitingi'nde olacağız." dedi.

Üney, 54 bölge eczacı odası başkanı ile TEB Genel Merkezi'nde "Büyük Eczacı Mitingi"ne ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'deki tüm eczacı odaları, 46 bini aşkın eczacı, 80 binden fazla eczane çalışanı ve eczacılık fakültelerinde eğitim alan öğrencilerle ilaç eczacılık hizmetlerinin sürdürülmesi, toplumun doğru, etkin ve güvenilir ilaca erişimi ve toplum sağlığının korunması için büyük bir özveri ile çalıştıklarını vurgulayan Üney, eczacıların Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde de gösterdiği büyük özveriye dikkati çekti.

Üney, salgın döneminde 77 eczacı, 24 eczane teknisyeni, 2 eczacı odası çalışanının da görevleri başındayken yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "Pandemi sırasında kaybettiğimiz meslektaşlarımız, bu onurlu mücadelenin kahramanlarıdır. Her birini saygı minnet, rahmet ve özlemle bir kere daha anıyoruz." ifadesini kullandı.

"Mesleğimiz ekonomik bir tehdit altında"

TEB Başkanı Üney, 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü'nün bu yılki temasının "Daha Sağlıklı Bir Dünya İçin Eylemde Birleşmiş Bir Eczacılık" olarak belirlendiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler, ülkemizde bu sene bugünü belki bayram havasında kutlayamıyoruz ama tam da temasına uygun bir şekilde mesleğimize sahip çıkıyoruz. Çünkü mesleğimiz, ekonomik bir tehdit altında. Bugün en temel işletme giderlerimizi dahi karşılayamadan, ecza depolarına olan borçlarımızı kredi borçlarıyla kapatarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Onun için şimdilik kaydıyla 'açığız' diyoruz. Çünkü yarın, ne olacağını biz de bilmiyoruz."

"Hastaların ilaca erişim hakkı önündeki engeller kaldırılmalı"

Hastaların ilaca erişim hakkının önündeki engellerin de bir an önce kaldırılması gerektiğini aktaran Üney, "Bugün, hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı. Fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinin kamu eczacıları açısından hakkaniyet ilkesini çiğnediği ve çalışma barışını bozduğu görüşünü ileri süren Üney, uluslararası standartlarda kaliteli bir eczacılık eğitimi için de Türkiye'de yeni eczacılık fakültelerinin açılmaması gerektiğini ve bu konuda YÖK'e defalarca çağrıda bulunduklarını söyledi.

Üney, kronik hastalık takibi, aşılama hizmetleri gibi hizmetler ile sağlık sisteminin gelişmesine katkı sağlayacak bir modelin başlatılması ve eczacılara bu hizmetlerin karşılığında meslek hakkının verilmesini istediklerini de bildirdi.

"16 Ekim Pazar günü Büyük Eczacı Mitingi'nde olacağız"

TEB Başkanı Üney, şunları kaydetti:

"Eczacılar olarak, hep birlikte bir hak arama mücadelesinin içindeyiz. Bu mücadeleyi, hak ettiğimiz değeri alana kadar sürdürmeye de kararlıyız. Bizler, mesleğimizi dürüstlük ve şerefle yapacağımıza yemin ederek mezun olduk. ve şimdi bu yeminin gereğini yerine getirmek için meydanlardayız.

Bizler, 16 Ekim Pazar günü tüm meslektaşlarımızla eczane çalışanlarımızla eczacılık fakültelerinde okuyan genç meslektaşlarımızla ve ailelerimizle birlikte, beyaz önlüklerimizle Büyük Eczacı Mitingi'nde olacağız."

Üney, mitingin pazar günü Ankara'da düzenleneceği belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Eczane Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title